torstai 14. kesäkuuta 2018

Loihdi ikimuistoiset puutarhajuhlat!


Puutarhajuhlien ideointi on kesän parhautta! Ensitöikseen on syytä pureutua puutarhajuhlien teemaan ja ideaan. Yhdessä tekemistä, mullan tuoksua, puhetta puutarhasta ja pitkin puutarhaa kepeästi soiva musiikki. Mitä muuta puutarhajuhlilta voisikaan toivoa? Tämän Albalin kanssa tehdyn kaupallisen yhteistyön myötä pääsin itsekin ideoimaan ja fiilistelemään puutarhajuhlan humua.


Ripaus uutta ja ripaus vanhaa, purkki mustaa liitutaulumaalia, lasipurkkeja ja purnukoita puutarhan kukille ja ennen kaikkea puutarhamieltä ja tunnelmaa.


Puutarhajuhlien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin hankkimalla ihania kesäkukkia ja muuta rekvisiittaa.


Itse nikkaroidut, teemaan sopivat kyltit tai viitat houkuttelevat vierailijoita siirtymään puutarhan tilasta toiseen. Aivan kuten rakennuksissakin niin puutarhoissakin on erilaisia tiloja, joiden tunnelma ja luonne poikkeaa toisistaan. Tarjoilut on hyvä koota puutarhan keskuspisteeseen tai keskusaukiolle, kun taas vaikkapa lukunurkkaus voi olla rauhaisammassa paikassa.Rentoa juhlatunnelmaa voi korostaa viirinauhoilla tai muilla teemaan sopivilla koristeilla.


Mukavaa ohjelmaa juhliin saa rakentamalla puutarhaväkeä koukuttavia pisteitä. Kutsussa voi vieraita kehottaa ottamaan mukaan vaihdokkitaimia, joita voi sitten vaihtaa taimienvaihtopisteellä. Pisteelle on hyvä varata nimikylttejä, jotta vaihdokkitaimien nimet muistaa vielä kotonakin.


Siemenpussukoiden vaihto on yhtä mukavaa kuin taimienkin. Ja näiden ympärillä iloinen puhe soljuaa mukavasti koko illan.


Seuraavaksi onkin sitten luvassa tarjoilupöydän kattaminen. Puutarhapöydän voi verhota vaikkapa rennosti useammalla liinalla, sillä puutarhaan sopii mainiosti runsaus ja romanttisuus.Kauden kukkaset viimeistelevät pöydän ilmeen. Tällä kertaa ruohosipulit, akileijat ja ängelmät olivat sopivasti kukassa ja ohotanmaruunan harmaus kruunasi kokonaisuuden.


Sopivaan lämpötilaan jäähdytetyt viinit kannattaa tuoda tarjoilupöytään juuri ennen vieraiden saapumista, jottei lämmin kesäilta lämmittäisi viinejä liikaa.Tarjoilupöytään saa sopivasti väriä ja vaihtelua kesäisen raikkaalla ja kotoisan kirpeällä raparperiboolilla, jonka pohjaksi sopii erinomaisesti Viña Albali Verdejo Organic 2017 hanapakkauksessa myytävä luomutuotettu valkoviini. Toisena boolin ainesosana toimii
raparperimehu. Itse sain ystävältäni tähän tarkoitukseen täydellisesti sopivaa tämän kesän sadosta keitettyä, ihanan täyteläistä ja kirpeän raikasta raparperimehua. Boolin koristeeksi voi valita sesongin marjoja, yrttejä tai kukkia. Tuoreet mansikat ja tuoreet inkiväärimintun oksat tuovat kauniin väripilkun booliin. Booliastiaksi on hyvä valita vaikkapa hanallinen lasipurkki, josta vierailijat pääsevät kätevästi ottamaan vaikka toisen lasillisen raikasta seurustelujuomaa. Boolin määrää laskiessasi voi lähtökohdaksi ottaa sen, että vierailijaa kohden menee yhdestä kahteen lasillista eli 3-5 dl boolia.


Viña Albali Verdejo Organic 2017 luomutuotettua espanjalaista valkoviintä on saatavana hanapakkausen lisäksi kauniissa lasipullossa. Kumpaisenkin etiketissä on puutarhateemaan vallan mainiosti sopivat viinirypälein täytetyt kottikärryt. Etiketin kuvitusta katsellessa voi vain haaveilla oman puutarhan kypsyvästä viinirypälesadosta. Pitäisiköhän itsekin perustaa oma viinirypäletarha?


Valkoviinin lisäksi kesäiseen puutarhateemaan sopii Viña Albali Tempranillo Organic 2016 luomutuotettu, kevyehkö ja marjaisa punaviini. Rentoon puutarhajuhlaan toimii mitä parhaiten myös rennot tarjoilut, joissa on hyödynnetty runsaasti oman puutarhan antimia.
Tarjoiluilut kannattaa pakata kauniisti vaikkapa rusehtavaan leivinpaperiin ja kietaista hauskasti paperinarurusetti syötävän ympärille. Helpot ja konstittomat picnic sandwichit runsailla täytteillä on kauniita ja käteviä puutarhassa käyskentelyn ja jutustelun lomassa nautittavia herkkupaloja.

Ei muuta kuin suunnittelemaan omia puutarhajuhlia ja nauttimaan yhdessäolosta ja puutarhapuheesta!


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Inspiroivia! Tuo leivinpaperi on yksinkertainen mutta kiva idea! ja niin kauniita kattauksia, ja kyltit tuo jotenkin heti virallisemman juhlafiiliksen :)Mukavaa viikonloppua! Vai olisiko parempi juhlallista viikonloppua teille ihanat!

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia. Ihana idea tuo "poimi tästä". :) Olisi hauskaa järjestää joskus puutarhajuhlat. Meillä on tosin niin pieni puutarha, että tulisi aika pienet juhlat.

    VastaaPoista