torstai 9. elokuuta 2018

Siniluumu Sinikka ja minikokoinen viinirypäle


Pitkin kesää olen silloin tällöin käynyt hoitamassa vanhempieni ruukkukasveja ja samalla ihastellut heidän minikokoisessa puutarhassa kasvavaa siniluumu Sinikkaa. Vaikka herkullisen näköiset luumuvanat hohtavat sinisenä, niin vielä en ole ainuttakaan kypsää luumua löytänyt, vaikkakin olen niitä salaa käpelöinyt ja tunnustellut. Meidän puutarhassa on ainoastaan superherkullisia Viktoria luumuja, mutta niiden kypsymiseen on vielä hurjasti aikaa. Nämä siniluumut tuntuvat selvästikin olevan aikaisempaa lajiketta.


Toinen salaisen ihailun kohde on viinirypäle, joka on tehnyt kolme pikkiriikistä terttua. Marjat tuntuvat olevan todella pieniä, ehkäpä pikkurillin kynnen kokoisia. Nämä molemmat ihanuudet pitäisi jonakin päivänä hankkia myös omaan puutarhaan. Saisi samalla luumusatoa pidemmällä aikavälillä ja omat viinirypäleet kuulostaisi kyllä erityis ihanilta.2 kommenttia:

  1. Molemmat näyttävät hyviltä. Viiniköynnöksiä ostin jo 2, mutta satoa joutunee vielä odottamaan vuoden pari. Samoin luumuja, mutta tuota Sinikkaa ei ole. Laita ilman muuta molemmat hankintaan.

    VastaaPoista
  2. Pitää todellakin laittaa kun oman maan herkut ovat parhautta =)

    VastaaPoista