torstai 6. syyskuuta 2018

Kaalit veivät sydämeni!

Piipahdin Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarhassa, sillä se on ehdottomasti parhaimmillaan näin syksyisin. Kukkaloisto ja hyötytarha ovat täynnä uskomattomia kasveja ja ihanaista väriloistoa. Olen jo useamman vuoden ihaillut erilaisia kaaleja. Ulkorappusille on kertynyt pikkuhiljaa koristekaaleja ja Ruissalossa kaali-innostukseni vain syveni. Jotenkin olen pelännyt ja arastellut näiden ihanuuksien kasvattamista. Tarinat perhostentoukkien ja jänöpupusten riivaamista kaaleista on pelotellut kasvatushaaveet tiehensä. Mutta luulenpa, että ensi keväänä tartun härkää sarvista ja lähden kasvattamaan jotakin näin ihanaa myös meidän potageriin =)

Miten Te olette onnistuneet kaalien kanssa ja mitkä ovat parhaat niksit onnistumiseen? Niistä olisi kiva kuulla =)

Lisää Ruissalon ihastuttavista yksivuotisista koristekasveista löydät juttua Hernepensaselämää -blogin puolelta, johon pääset tästä linkistä. 



5 kommenttia:

  1. Kaalit on kauniita! Hirmu huonosti minkään kaalin sukuisen kasvin kasvatus onnistuu kaaliperhosten takia, mutta näin syksyllä tulee ainakin rucolasta ihanaa ehjälehtistä satoa. Ehtisikö jotakin kaaliakin kasvattaa vasta loppukesällä, pitäisikin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalit ovat niin ihania, mutta niin vihulaisia noiden kaaliperhosten takia.

      Poista
  2. Upeita kuvia ja tunnelmia! Ihan kuin kuvat olisivat jostain eurooppalaisesta potagerista.
    Minustakin kaalit ovat yksiä kauneimpia kasveja kasvimaalla. Niiden upeat sävyt saavat kukat hehkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta, näyttävät niin vietävän hienoilta =)

      Poista
  3. Lehtikaalit ovat kyllä upeita kukkapenkissäkin! Varsinkin nuo tummemman sävyiset. Ne ovat myös ehkä vähän kestävämpiä tuholaisia kohtaan, olen töissä luomutilalla, ja kukka-, kerä- ja parsakaalit ovat lähes kokonaan syötyjä, mutta vieressä kasvavat lehtikaalit ovat paremman näköisiä.

    VastaaPoista