lauantai 1. syyskuuta 2018

Sateen rummutusta ja syksyisiä ruukkuistutuksia.


Heräsin aamulla tasaiseen peltikaton rummutukseen. Meillä sataa ja taivas on ympäriinsä aivan harmaa, vaikka juuri eilen kuulin radion säätiedotteesta, että tulevat viisi päivää saamme nauttia kesäisestä auringosta. Ei auttanut muu kuin kipaista yöpaitasillaan sadevarjo kädessä ulos katsahtamaan istutusten vointia. Meillä on kuistin edustan rännit puhdistamatta ja vesi tulee juuri ruukkujen kohdalla rännistä yli. Argh. Tänään olisi siis aivan pakko ryhtyä rännien puhdistuspuuhiin. Istutukset olivat onneksi suhteellisen hyvässä kunnossa.

Olisi kiva kuulla mitkä ovat Sinut syksyn luottokasvit ruukkuistutuksiin ja missä puutarhaliikkeissä on parhaat valikoimat syksyn ihanuuksia =) Tästä linkistä pääset katsahtamaan lisää terracottaruukuihin istutetuista syyskasveista. Hernepensaselämää -blogissa on juttua näiden ihanuuksien istutusprojektista ja aurinkoisen päivän kuvia ja fiilistä =)



6 kommenttia:

  1. Hienoja istutuksia. Minä onneton en ole saanut ruukkurintamalla aikaan mitään. Vaihdoin vasta muutaman kasvin paikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Meillä on puutarha niin myllin mallin, että ajattelin aloittaa helpoimmasta päästä ;)

      Poista
  2. Sullon kyllä AINA nii hianot ja näyttävän näkööset purkit kasvinee. Ai teilläki rännit puhuristamatta, nii meilläki ja on erelleen. Meillei tänää satanu. No, muutama pisko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja purkkeja kaivoin varastosta. Toi terracotta on siitä niin kiva, että ne sopivat niin kivasti toisiinsa. Puutarha on myllin mallin ja rännit hoitamatta niin on syytä keskittyä vain rapunpieleen ;)

      Poista
  3. Voi kuinka kauniit istutukset! Itseltäni menee harmillisesti aina syksy jotenkin ohi. Nautin kyllä väreistä ja pimenevistä illoista, mutta mitään istutuksia tai muita puutarhatöitä ei enää ehdi niin kuin kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä muutoin puutarhahommat on hoitamatta mutta tuo sisääntulo laiteltiin kuntoon =)

      Poista