lauantai 15. syyskuuta 2018

Syksyn komistus | Daaliat

Puutarhojen komistukset - daaliat vetelevät viimeisiään ja odottelevat ensimmäisiä pakkasöitä. Mutta ennen niitä on syytä imeä kaikki ihanuus itseensä ja säilöä kauniit välähdykset talteen pimeiden syysiltojen varalle. Omassa puutarhassa meillä ei tänä vuonna ole daalioita, mutta kävin ihailemassa niiden moninaista kirjoa Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa. 
Erityisen virkistävää on katsoa toisten puutarhoja ja puutarharatkaisuja. Itse en yhdistelisi eri värejä näin omassa puutarhassa, mutta silti olen erityisen viehättynyt näihin, vähän jopa sattumanvaraisiin väriyhdistelmiin, yllätyksellisyyteen ja leikkisyyteen. Omassa puutarhassa kun värivalinnat pyrkii olemaan harkitumpia. Ehkäpä ensi kesään joisi näistä ottaa jotain vaikutteita. 

Vaaleanpunaisen ja peruspunaisen yhdistelmässä on aina jotain taianomaista ja kiehtovaa. Tummanpuhuvat varret lisäävät värikomboon pikkuisen dramaattisuutta.




Ensimmäiset yöpakkaset ovat siis aivan nurkan takana. Yhtenä aamuna viime viikolla näin jo työmatkalla kuuraa maassa ja halla oli pyyhkinyt notkelmaisen laaksopaikan ruohikkoa. Pian se ruskistuttaa myös herkät daaliat ja on aika pelastaa ihanuuksien juurakot talteen kellareihin ja varastoihin. Teimme Jukaraisen Katin kanssa Versoilevan -sivustolle jokin aika sitten podcastin Daalioiden ja muiden juurakoiden talvettamisesta. Tästä pääset kuuntelemaan jakson ja nappaamaan parhaat talvetusvinkit talteen.




5 kommenttia:

  1. Siis wau mitä hehkuvia värejä! Tuosta on loistava poimia niitä itseä innostavia ja kiinnostavia JA sopivia värejä. Daalioissa, jos joissain on mistä valita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat ovat melkoisia ja nuo värit niin hehkuvia ja jopa hitusen hyvällä tavalla ärsyttäviä =)

      Poista