lauantai 27. lokakuuta 2018

Hyggekimppu ja ihanat heinät


Kukkalan Sanna on luonut jälleen kerran jotain kiehtovaa, kutkuttavaa ja järisyttävää =) Nimittäin hyggekimput. Lupasin jo lokakuun alkumetreillä tehdä omani, mutta niin se lokakuu on taas vauhdilla kiitänyt. Mutta tänään töistä tullessani kotona odotti jo viikolla hankkimani ihanat heinät ja kukat. Hyggekimppuun liittyy luonnosta kerättävät materiaali, mutta etsinnöistä huolimatta materiaalin keruu tästä lähitienoolta veti vesiperän ja päädyin paikallisten kukkakauppojen tarjontaan. Yhdestä kaupasta yhtä sorttimenttia, toisesta toista jne. periaatteella.


Ulkoa kuuluu tuulen ujellus, mutta sisällä tuli loimottaa pönttöuuneissa. Mikä onkaan mukavampaa kuin treenata lauantai illalla hyggekimpun tekoa. Kaivoin kirjahyllystä esiin sidontakirjoja ja tutkin spiraalikimpun rakennustapaa, jota hyödynsin kimpun tekemisessä. Spiraalikimpussa kukat asetellaan ristikkäin spiraaliin, siten että kimppua pidetään napakasti kiinni samasta kohtaa. Aina kun uusi leikko tai heinä asetetaan kimppuun kimppua käännetään 1/4 myötäpäivään. Näin pikkuhiljaa kimpusta tukee tasainen, ilmava ja tukeva. Lopuksi kimppu voidaan sitoa kiinni narulla.


Omaan hyggekimppuuni valitsi kahta heinää, rusehtavia neilikoita, kelmeän keltaisen krysanteemin, vaaleanpunertavaa harsokukkaa, vahakukkia ja isotähtiputkea. Hyggeilyyn sopii kivasti hitusen murretut sävyt, ilmavat harsokukat ja vahakukat sekä erilaiset heinät ja talventörröttäjät.





8 kommenttia: