sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Elohopea painuu alle -20 ja maisema on kaunis

Elohopea on painunut alle 20 pakkasasteen, pönttöuuneissa ritisee kotoisasti tuli ja lumet on kolattu. Voiko parempaa sunnuntain aloitusta ollakaan? Tämän kunniaksi oli syytä tehdä pienoinen puutarha tai pikemminkin pihakierros. 


Kolmessa pönttöuunissa ja yhdessä puuhellassa pöhisee tuli. Jätin kahvin tippumaan niin pääsen suoraa ulkoa höyryävän kahvikupposen ääreen lämmittelemään. 12 vuotta näkyy pikkuhiljaa potagerissa ja hedelmäpuut ovat kasvaneet niin, että näkymä on talvisinkin oksaston peitossa. Kevättalvella pitänee tehdä puiden muotoiluoperaatio.


Kotitie on aurattu lumesta ja täälläkin näyttää talvelta.


Pensasaidat, pensaat ja obeliskit ovat lumikuorrutuksen peitossa ja taivas on kauniin sininen.


Kasvulaatikko odottaa siirtoa potageriin ja kevään ensimmäisiä esikasvatettavia. Kodin ikkunalaudalla on myös meneillään eräs operaatio nimeltään opuntioiden talvisäilytys. Opuntioista ja niiden talvihoidosta pääset lukemaan lisää Hernepensaselämää -blogin artikkelista Aavikkokaktus | Opuntia


10 kommenttia:

  1. Talvi on hyvää aikaa katsoa millaista muotoilua puut tarvitsevat, näkymät on paremmat ilman lehtiä. Potager on kaunis talvellakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Näin on ja pieni karsinta tekee aina terää =)

      Poista
  2. Kaunista mutta vähän liian kylmää, hurr❄️

    VastaaPoista
  3. Oih, miten ihanat talvikuvat! Ensi yöstä onkin tulossa taas tosi kylmä, mutta onneksi sen jälkeen on luvattu jo lauhempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Onneksi lämpötilat normalisoituivat ja keli on taas vähän siedettävämpi

      Poista
  4. Satumaisen kaunista siellä Pohjolassa! <3
    Ihania pakkaspäiviä toivottelen täältä auringon alta.

    VastaaPoista
  5. Hienot kuvat! Olen muuten viihdyttänyt itseäni lukemalla viime päivinä koko sinun blogi -tuotantosi! Todella mukava on ollut seurata Potagerin kasvua ja kehitystä, hyvät tekstit ja ihanat kuvat! Sain monia inspiraatio välähdyksiä omaan puutarhaani, kiitos!

    VastaaPoista