perjantai 24. toukokuuta 2019

Gluteeniton raparperirisotto ja ihana Sato -kirja

Yhteistyö: Readme
Mikään ei ole parempaa kuin hiljaa lipuvat perjantai-illat, lämpiämässä oleva saunamökki ja rauhaisa hetki kokkauksen saloihin. Huupan alla kasvaneet raparperit ovat varttuneet ja niitä sopii hyödyntää moniin eri herkkuihin. Johanna Vireahon ja Hanna Marttisen uusi Sato -kirja tarjoilee tietoa raparperilajikkeista ja muutamia ihania reseptejä raparperiherkkuihin. Testasin kirjan raparperirisottoa ja voin sanoa, että raparperin kirpeys yhdistettynä rosmariinin, timjamin ja valkosipulin makuun on taivaallinen yhdistelmä. Annoksen voi viimeistellä ripauksella parmesaania tai miedomman makuista pecorinoa.

Huupan suojissa kasvaneet raparperit ovat täysin vaaleanpunaisia ja miedompia kuin tavalliset taivasalla kasvaneet raparperit, joten risotosta tuli huomattavasti vaaleanpunaisempaa mitä kirjan ohjeessa.

Tämän ihanuuden lisäksi kirja tarjoilee totuttuun tapaan järeän annoksen visuaalista herkuttelua, kauniita ja inspiroivia kuvia, kymmeniä reseptejä ja vinkkejä niin lavatarhurointiin kuin hyötykasvien viljelyyn. Takuuvarmaa settiä huimat 351 sivua. Nyt keittiössä tuoksuu ihanasti rosmariini, timjami ja raparperi. Sauna on kohta lämmin ja on aika laskeutua lempeän viikonvaihteen vietäväksi. Ihanaa viikonvaihdetta myös teille kaikille!

Raparperirisoton ainesosat:
2-3 raparperin vartta
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
3,5 dl risottoriisiä
1 l kasvislientä
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
ripaus parmesaaniraastetta


3 kommenttia:

  1. Ihanaa, nytkö se jo ilmestyi!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tämä resepti menee testiin, kuulostaa ihanalta! Samoin täytyy tutustua tuohon kirjaan. Näinkin siitä mainoksen aiemmin, mutta ehdin kaikessa keväthässäkässä sen jo unohtaa. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista