tiistai 25. helmikuuta 2020

Pelargonien pistokkaat sulattavat sydämen

pelargonin pistokkaat
Pienet pistokkaat ovat varma kevään merkki. Pelargonit Vectis Finery, Bob Newing, Don Chiverton, Bird Dancer, Pink Dolly Vardon ovat tämän vuoden ensimmäiset pistokkaani. Pistokasostoksilla taidan olla enemmän erikoisempien lajikkeiden perään kuin peruspistokkaiden. Löytämisen riemu ja ilo saa syttymään ja parasta onkin kun löydät jotakin, mitä ei ole tarjolla edes montaa kappaletta. Toki muitakin kriteerejä valintoihin liittyy. Lehtien muodot ja väritys sekä kukintojen olemus ja sävy ovat oleellinen osa valintaprosessia. 

Pelargoneissa on jotakin kiehtovaa ja nostalgista. Ohi kulkiessa hipaisu niiden lehtiin niin koko huone tuoksuu voimakkaalle. Niiden olemus ottaa tilaa aivan huomaamattaan ja kohta huomaatkin keräileväsi pelargoneja. 


Tähtipelargonit Vectis Finery, Bird Dancer, Bob Newing, Don Chiverton ja koristelehtipelargoni Pink Dolly Vardon olivat kaikki erityisen ihania ja erilaisia. Paras apu kukkakaupoilla on kännykkä ja pieni googletus. Näin on helpompi hahmottaa kasvin lopullinen ulkoasu kuin pelkästään kuvauslappusia lukemalla. Nyt vaan pitää pitää peukut ylhäällä, että nämä ihanuudet menestyvät ja kukkivat tänä kesänä. 

Versoilevan uusimmassa artikkelissa on mainiot ohjeet, millä pistokkaat saa kasvamaan kunnolla. Käyhän siis lukaisemassa vinkit artikkelista Kasvata kesäkukkia pistokkaista ja kuuntele podcast alla olevalla soittimella.


pelargonin pistokkaat

pelargonin pistokkaat

pelargonin pistokkaat

3 kommenttia:

 1. Jotenkin jo nuo pelargonien nimet houkuttaa hankkimaan niitä. Täytyypäs googlettaa heidät. :) Huomenna taidan lähteä metsästämään pistokkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistokkaat ovat niin ihania ja totisesti nyt on paras aika löytää näitä ihanuuksia.

   Poista
 2. Pistokaskaupoilla ollaan oltu täälläkin vaikka siemenestä kasvatetutkin ovat jo taimella. Pelakuita ei koskaan voi olla liikaa! Ihmettelen vaan kuinka niitä nyt pistokkaina saatavia pelakuita ei näy isoina myynnissä ollenkaan. Tai sitten minä en ole bongannut...

  VastaaPoista