lauantai 9. toukokuuta 2020

Kasvihuone kevätkuntoon!


Kasvihuone on paikka, johon kertyy talveksi jos jonkinmoista ruukkua, lannoitesäkkiä, työkalua ja multasäkkiä. Kaikki sulassa sovussa sikin sokin. Raivuutöihin ryhtyminen vaatii aina oman moodinsa. Viikko sitten sain kipinän kevätsiivoukseen.


Ikkunoiden pesu on ehkäpä parhain kevättyö niin kotona kuin kasvihuoneessakin. Uutta kasvukautta pääsee seuraamaan kirkkaiden lasien takaa ja valo tulvii sisään ihanasti.

Teimme Katin kanssa kasvihuoneen kevättöistä myös kattavan podcastin ja Kasvihuoneen kevätsiivous ja kunnostus -artikkelin. Näissä kummassakin on hyviä vinkkejä perusteelliseen siivoukseen ja oikeaan työjärjestykseen.


Siivouksen jälkeen ensimmäiset ihanat orvokit ja narsissit pääsivät nauttimaan kasvihuoneen lämmöstä.


Kirkkaiden lasien takaa näkee kauniisti myös sisätiloihin.Eilen kasvihuone koki jälleen muodonmuutoksen. Kesäkukkia saapui lastillinen lisää odottamaan ruukkuistutuksiin pääsyä. Tämän vuoden teema näyttää melko punertavalta. Nyt kasvihuone toimii hetkellisenä säilöpaikkana ja tulevan viikon aikana onkin sitten luvassa melkoista ruukkuistutusten suunnittelua ja tekoa.


10 kommenttia:

 1. Ihana kasvihuone ja lupaavan herkullisen väriset istutusmateriaalit!

  VastaaPoista
 2. Mulla oli tänään kasvihuoneen siivouspäivä! Ja heti alkoi tuntumaan siltä, että sinne pitäis saada reilusti kasveja:)
  Sun kesäkukat näyttävät ihananilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvarit ovat niin ihania =) ja kesäkukat. Kunhan vaan ilmat vähän lämpiäisivät

   Poista
 3. Mulla kasvihuoneen siivous vielä odottaa sitä inspistä:) Jospa se pian. Sun kasvihuone näyttää niin kivalta, etenkin tuo lattia on ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Tuo kasvarin lattia on tehty vanhoista purkutiilistä.

   Poista
 4. Vitsi että olet saanut niin hienoksi tuon teidän kasvihuoneen, jotenkin todella seesteinen ja tyylikäs! Mä rupesin myös itse juuri katselemaan puutarhaani ja kasvihuonetta taas kesäkuntoon, mutta huomasin, että lumi/ talvi oli vähän verottanut kattoa, niin piti aloittaa projekti paikkailemalla valokatteita. Saipa tosin samalla niitäkin uusittua. Kiitoksia inspiroivista kuvista ja tekstistä, pitää itsekin ruveta nimenomaan katselemaan vähän tuollaista rustiikki tyyliä, jotenkin omaan silmään näköjään miellyttää todella paljon!

  VastaaPoista
 5. Hei! Ihana postaus! Mistähän tuollaisia patsaspäitä saa? Tuo naisen pää on tosi kaunis.

  VastaaPoista