maanantai 2. maaliskuuta 2015

Haravointia ja hikeä =)

Suloinen vihreys paljastuu pala palalta. Syksyllä maahan maatumaan jätetyt lehdet saavat nyt kyytiä ja pikkuhiljaa piha alkaa näyttämään taas siltä kuin kuuluukin. Viime viikkoiset kahvakuulatreenit eivät vaan tunnu näkyvän missään, etenkin kun tarttuu haravaan niin tuntuu kuin ei olisi ikinä mitään tehnytkään. Kyllä nuo pihahommat taitavat kuitenkin olla sitä todellista jumppaa =)

Vaikka moni Teistä on ihmetellyt meidän kulmakunnan keväisyyttä niin itse olin aivan ällikällä lyöty kun aamateetä hörppiessäni piipahdin Förmaaki ja puutarha blogissa ihastelemassa kevään ensimmäisiä kukkijoita. Joka uotiseen haavelistaan kuuluvat noiden ihanaisten kevätkukkijoiden sipuleiden istutus, mutta vuodesta toiseen homma jotenkin jää. Josko tänä syksynä tapahtuisi joku ryhdistäytyminen tällä saralla =) Onneksi on sentään tämä puutarhabloggaajien verkosto ja pääsee ihastelemaan toisen kevättä =)28 kommenttia:

 1. No onpas ihanan keväistä, ja voi haravointi! Tulin juuri kotiin kahvakuulailemasta, täällä nurmikolla on vielä niin lunta ja jäätä, ettei haravaa voi kuin hangella heilutella :) Ihanaa siis tirkistellä teidän etelämpänä olevien kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät lopulta kirii melko nopeaan kiinni tämän hetken eron. Täällä on satanut lämmintä vettä ja luonto alkaa valmistautua selkeästi kevääseen =)

   Poista
 2. Mäkin meinasin tarttua haravaan, olis pitäny haravoida heiniä ja pujon varsia yms. Totesin sitten, että täytyy hakea puutarhahara siihen hommaan, lehtiharava ei oo tarpeeks järeä :) Oli niin ihanaa vähän puuhastella pihalla ja löytää kasvuun lähteneet kurjenmiekat juovan penkalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kumpa väliin vähän aurinkokin pilkahtelisi. Katsoin viime keväisiä kuvia ja kaikissa tuntui aurinko paistavan. Haravointi on superihkua näin talven jälkeen.

   Poista
 3. Aivan hämmästyttävää! Nyt must tuntuu et sä asutkin jossain Englannissa tai Etelä-Euroopassa. Se selittäisikin sun mielettömän potagerin... :) :)
  Oikeasti sun kuvat antavat ihanaa toivoa, meille lumisemmilla seuduilla kuopsuttajilla. Laita ihmeessä sipulikukkia ensi syksynä, nehän kukkivat siellä varmaan jo tammikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita sipuleita kyllä pitää vihdoinkin hommata. On niin ihanaa ihastella kun blogeissa jo kukkii lumikellot. Meri on täällä lämpöpatterina ja kun juuri vilkaisin viimevuotisia kuvia niin samoissa mennään tänäkin vuonna =)

   Poista
 4. Meillä ei vielä viikkoihin pääse haravaa heiluttelemaan! Paitsi saaren metsäpuutarhassa, siellä voisi polkuja putsailla ennen kuorikkeen laittoa. Niin ihanan keväisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi äkkiä se kevät saapuu sinnekin =) Muutama lämmin sade ja se on siinä =)

   Poista
 5. Komppaan Riinaa, asutko aivan varmasti samassa maassa tai planeetalla? Vai oletko siivonnut lumet takapihalle? Meillä on lunta vaikka toisille jakaa, eikä toivoakaan mistään piispoista tai lumikelloista vielä pitkään aikaan. On tämä monipuolinen maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on melkoinen maa =) Kun 90-luvulla muutin joksikin aikaa täältä etelästä Kuopioon opiskelemaan ei minulla ollut edes talvikenkiä, niin kun ei nytkään. Kun sellaisille ei ollut silloin eikä liiemmin nyt suurta tarvetta =) 1B vyöhyke on etenkin tässä ihan meren lähistöllä melko lumeton ja lämmin =)

   Poista
 6. Käsittämätöntä, että jossakin päin suomea jo pääsee haravoimaan, täällä itäsuomessa vielä montakymmentä senttiä lunta :( Suojakelin vuos´ksi on se painunut ja varmaan sulanutkin, mutta ei vielä vihreää kyllä näy.
  Mutta silti kevään voi jo haistaa :-) Ehkä saamme sen tänäkin vuonna vähän aikaisemmin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaiset keväät ovat niin ihania ja inspiroivia. Tuntuu, että saa niin paljon aikaiseksi =)

   Poista
 7. Te asutte Sussin kanssa kyllä ihan eri planeetalla. Nurtsit ja kevätkukat jo nyt... Mä menen ulos kolaamaan ja lopetan tän mussuttamisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lämpimät tuulet pian sielläkin sulattavat =) Blogeissa kukkii niin somasti jo lumikellotkin =) Vaan täälläpä ei vielä kuki mikään

   Poista
 8. No onpa teillä siellä jo keväistä ja lumetonta. Täällä meillä kuluu vielä pitkään, ennenkuin vastaaviin pihanrapsutuspuuhiin pääsee käsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen talvi jo peräkkäin lämmintä ja lumetonta. Mutta kyllä se pian kiriää kevään kiinni muuallakin Suomessa

   Poista
 9. Onpas teillä keväistä, meillä on vielä maa valkoisena ja voi olla, että lumilapiota tarvitaan vielä ennen haravaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin kun ajelee 40km pohjoisempaan niin lunta näkyy vielä, mutta täällä maanviljelijät starttailevat jo hermostuneesti raktoreitaan. Se jos mikä on selvä kevään merkki ;)

   Poista
 10. Todellakin muiden blogeissa pääsee näkemään niitä ihanuuksia, joita ei omalla pihalla (vielä) ole. Se huono puolihan tässä on, että virikkeitä tulee paljon eikä aina tiedä mihin kaiken sijoittaisi, vaikka iso piha onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa vaan kaikenlaisia ihanuuksia keräilemään =)

   Poista
 11. Nyt silmä lepää, kun on saanut pahimmat roskat haravoitua. Se onkin paras kiitos tuosta urakasta. Taidan itsekin tarttua haravaan sinun innoittamanasi.
  Juu, ihastelin itsekin Sussin suloisia pikkusipuleita. Samalla tein päätöksen keskittyä ensi syksynä juurikin noihin pikkusipuleihin ja istutella niitä puiden alle pihan lämpöisimpiin paikkoihin. Lumen sulettua pihasta nuo pikkusipulit avautuvat ensimmäisenä ja sitä ihan hullaantuu, kun on saanut olla pimeässä ja kylmässä ilman kasveja monta kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla siis mennään, ensikevääksi ihanuuksia =)

   Poista
 12. Näyttää tosi ihanalta... täällä lumien keskellä kun vielä ollaan ; )
  Blogien yksi ihana anti on juuri tämä, että näkee miten erilailla kevät etenee eri puolella Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aika vuodesta on juurikin jännää kun pääsee vertailemaan kevään tuloa ja sitä, missä tahdissa kasvit alkavat kukoistaa =)

   Poista
 13. Mie oon sanaton!!! Pitää kai pakata puutarha ja muuttaa täältä kaakosta lämpimämmille ilmanaloille ;O). Meillä on edelleen puoli metriä lunta. Siedän sitä ainoastaan ja vain norpan vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin superkätevää, jos saisi muutettua puutarhan lämpimämpään =)

   Poista
 14. Hmmm, meille tuli lisää lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk - kuulostaa murheelliselta. Vaikkakin uusi lumi on vanhan lumen surma, kuten vanha kansa sanoo =)

   Poista