keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Ihana kuvakirja potagerin vuodesta!

Kaupallinen yhteistyö: Ifolor 
Puutarhan ja kasvien valokuvaaminen on ollut vuosia kiehtovaa ja vienyt mennessään. Parhaana päivänä kuvia taltioituu kameran muistikortille useampi sata. Pikkuhiljaa harrastuksen ja työn rajapinta on kuvaamisen osalta hälventynyt ja asioita tarkastelee nykyään hieman toisin silmin kuin blogia aloitellessa. Kamera on vaihtunut alkuaikojen pokkarista jo vuosia sitten täysikennoiseen järjestelmäkameraan ja objektiivit valovoimaisiin kiinteän polttovälin objektiiveihin. Kuvankäsittely tapahtuu Adoben Lightroom Classicilla.

Välillä on hyvä tarkastella laajemmin kuva-arkistoja ja etsiä joukosta suoranaisia herkkupaloja, otoksia joihin palaa mielellään uudelleen ja uudelleen. Saimme Versoilevan kanssa ihanan tilaisuuden pureutua menneisiin kuviin ja koostaa parhaista otoksista puutarha-aiheisen Ifolorin kuvakirjan. Kävin läpi arkistossani olevia lähes 12000 valokuvaa ja poimin niistä parhaat otokset aidolle valokuvapaperille painettuun Ifolorin Premium -kuvakirjaan. Sillä välin kun puutarhakirja oli painossa vietimme Versoilevan Katin kanssa ihanan puutarhakuvauspäivän meidän potagerissa.

Valokuvaaminen on erityisen mukavaa yhdessä, sillä ihminen tekee puutarhakuvista kiehtovia. Voi yhdessä ihastella ja tarkastella kauniita yksityiskohtia, kumartua tutkimaan jotakin tiettyä kukintoa tai kasvia ja seurata valojen ja varjojen leikkiä. Katin ihana mekko toi kuviin piristystä ja sai kuvat suorastaan loistamaan.Kuvauksen lomassa ehdittiin pitämään myös taukoja, maistelemaan tuoreita mansikoita ja vaihtamaan ideoita kuvauskohteista ja kuvaustekniikoista.


Tutkimme myös yhdessä Ifolorin kätevää kuvakirjojen taitto-ohjelmaa ja pohdimme millaisia aukeamia puutarhan kuvakirjaan tulisi. Taitto-ohjelma on helppokäyttöinen ja tarjoaa lukuisia erilaisia taittovaihtoehtoja sivuille. Ennen kirjan koostamisen aloittamista onkin hyvä varata riittävän paljon erilaisia kuvia ja testata sitten miltä näyttää vaikka kuuden kuvan kokonaisuus yhdellä sivulla. Näin kirjan aukeamien välille saa kivasti vaihtelua ja kiinnostavuutta. Parhaat otokset voi ottaa vaikka koko aukeaman kokoisina suurina kuvina.Koostimme Katin kanssa myös Ifolorin sivuille parhaat vinkit puutarhan kuvaamiseen. Kannattaa käydä lukaisemassa vinkit artikkelista: Luo kaunis kuvakirja puutarhakuvilla.


Puutarhatöiden lomassa on mukavaa istahtaa hetkeksi patiolle siemailemaan kylmää mehua ja ihastelemaan puutarhakuvia omasta puutarhakirjasta.


3 kommenttia:

 1. Nämä Ifolorin valokuvakirjat ovat ihania. Nykyään kun ei juurikaan tule paperikuvia tilattua, niin tällainen kirja on mitä mainioin tapa tallettaa parhaita otoksiaan. Itse olen tehnyt jo monia kirjoja. Viimeksi tein kirjan kotimme terassille rakennetun kesähuoneen rakentamisesta. Ja tyttärentyttären yo-juhlat tulivat myös tallennettua kirjaksi.
  Ihana kansi tuossa kirjassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nä ovat tosiaan ihania ja kiva jatke vanhan ajan valokuvakulttuurille. Jopa paljon mukavampi kuin irtokuvat.

   Poista
 2. Nämä ovat ihania!
  Mulla on omasta puutarhasta aika usealta vuodelta oma kirja. Kiva katsella joskus miten puutarha on kehittynyt vuosien varrella. Lisäksi näkee nopeasti jokaisen vuoden projektit:)

  VastaaPoista