lauantai 11. huhtikuuta 2015

Finialien paluu =)

Potager on pala palalta astumassa kevään kukoistukseen. Tänään saatiin kaikki hedelmäpuut leikattua, talven jäljiltä ränsistyneet iisopit leikattua alas ja asennettua kellarissa talvensuojissa olleet finialit ja tolpat käytäville. Ihana auringonpaiste ja lämpö helli koko päivän ja suorastaan pystyi jo kuulemaan kasvun kohinaa. Ainakin rikkakasvit kohisivat ihan silmissä. Mutta kuten aiemminkin olen todennut niin keväällä pitää olla kurinalainen noiden vihulaisten rikkojen kanssa. Mitä varhaisemmassa vaiheessa kaikki saa huolella pois sen helpompi loppukesästä tulee =)

Raparperihuupankin ehdin kantaa ulkosalle, mutta illansuussa kuljetin sen takaisin kellariin. Meillä nimittäin ilma kylmeni oikein huolella ja huomiseksi luvatut vesisateet ja mahdollinen pakkanen ovat yhdessä huokoisen huupan vihulaisia, joten parempi on ottaa varmanpäälle. Käytävät ovat vielä haraamatta, mutta jos huomenna sää sallii niin asia korjaantuu =)

Särkyneet sydämet puskevat punaisia versojaan huimaa kyytiä.

Samoin ängelmät ovat päässeet vauhtiin

Ja koko talon seinusta hehkuu sinisessä ja punaisessa loisteessa. Viileät kelit ovat pitkittäneet sinivuokkojen kukinnan ennätyspitkäksi. Kohta loisto vaihtuu skillojen taivaansineen =)8 kommenttia:

 1. Näyttää niin keväiselle! Potagerisi on kaunis!

  VastaaPoista
 2. Nuo sinivuokot ovat uskomattoman ihania. Hieno kuva. Kiva taas seurata kasvien kasvua tuolla sinun potagerissa.

  VastaaPoista
 3. Teillä on jo niin siistiä! Minä yritin eilen ihan pidätellä itteeni, etten lähtenyt pihalle riehumaan. Pakko ottaa rauhallisesti, ettei vaan tule jälkitauteja. Mutta kohta mä repäsen... Sinivuokot täälläkin availee nuppujaan, samoin krookukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kevät niin pitkällä, että pitää pitää kiirettä, ettei rikat ehdi ennen meitä =) Mutta toipilaana on hyvä pysytellä sisätiloissa, jotta on jälleen iskukunnossa, pikaista paranemista =)

   Poista