keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lehtirakkautta ♥

Mikä Sinua ihastuttaa ja vihastuttaa puutarhalehdissä? Millaiset jutut saavat sydämesi sykkimään, mitä janoat lisää ja mikä saa sinut kiukun ja turhautumisen partaalle? Itse olen sydänjuuriani myöden rakastunut ruotsalaiseen Trädgårdsliviin. Ennen kuin olin sen tilaaja saatoin ajaa ihan tuon pelkän lehden himossa meiltä Helsinkiin (120km) hakemaan itselleni uuden numeron. Syksyllä sitten neljän vuoden kiivaan irtonumerojahdin jälkeen päätin tilata lehden ja voi sitä onnea ja autuutta kun postilaatikossa työpäivän jälkeen odottaa tämä karkeasivuinen ylellisyys. Huokaus

Miksi sitten olen niin rakastunut tuohon Trädgårdsliv lehteen? Aivan ensimmäiseksi pitää nostaa tunne mikä kietoutuu lehden ympärille. Tunne siitä, että sinulla on käsissäsi jotain erityistä, juuri sinua varten räätälöityä ja jotain mikä pukee suurimmatkin puutarhaunelmat upeiksi kuviksi ja tarinoiksi. Lehdessä ei pihtailla, eikä olla vaatimattomia vaan kohde toisensa jälkeen saa sydämen seisahtumaan. Lehti on inspiraation ravintoa ja saa omat ajatukset ja visiot laukkaamaan huimaa kyytiä. Tuntuu, että kerrankin on lupa haaveilla ja unelmoida isosti =)

Patsaat, ajan patina ja historialliset puutarhat tuntuvat kiehtovilta tutkimusmatkoilta. Ja jokaiselta matkalta voit löytää jotain aivan uutta, jotain josta et osannut edes haaveilla.


Kasvimassat luovat näyttävyyttä ja yhdistelmät luovat toinen toistaan kiehtovampia tunnelmia. Keräilijöiden aarteet taas raottavat ovia erikoisuuksien ja harvinaisuuksien maailmaan. Keräilijöiden vihkiytyminen mielitiettyihinsä vetoaa ja vie mennessään, herättää pienen sisäisen keräilijän ja yht äkkiä huomaakin olevan koukussa uusiin lajeihin.

Millaista Sinun lehtirakkautesi on? 


6 kommenttia:

 1. Puutarhalehtiä on kiva selailla. Kuvat vetävät puoleensa, ja aina sitä etsiin uusia, kiinnostavia ideoita, vaikka ei kaikkea omassa puutarhassa toteuttaisikaan :)

  VastaaPoista
 2. Taitaa tulla tuolle lehdelle nyt paljon uusia tilaajia Suomesta! :)
  Se näyttää tosiaan ihastuttavalta. Minun suosikkini on ollut italialainen "Gardenia", jossa myös esitellään kasveja ja puutarhoja tavalla, joka kohottaa lukijan arjen yläpuolelle. Ja niistä haaveiden puutarhoista voi kuitenkin poimia ideoita omaan käyttöön. (Jos etsit blogissani tunnisteella "magazines", löydät muutamia kuvia.)
  On hassua, että tuollainen karkeapintainen paperi (sille on varmaan nimikin, mutten tiedä sitä) tuntuu nyt niin ylelliseltä, mutta niin se vain on! Kiitos inspiroivasta postauksesta; luulen tosiaan että alan etsiskellä Trädgårdsliviä.
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Nyt sait kyllä kiinnostukseni heräämään! Enpä ole muistaakseni tähän lehteen missään törmännyt, mutta täytyy pitää tästedes silmät auki. Kuvat minuakin kiinnostavat lehdissä, varsinkin laajemmalta alueelta otetut, missä näkyy muutakin kuin iso kuva yhdestä kasvista. Myös kivat yksityiskohdat, vesiaiheet, terassit, kasvien yhteensommittelu yms. ovat mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta lehdeltä! Hauskaa pääsiäistä ja kivaa kevättä!

  VastaaPoista
 5. Ihanan oloinen lehti! :)
  Hmm.. mistähän olis "helpoin" tilata? =)

  VastaaPoista
 6. Ylellisyys sanana kuvaa hyvin tuota lehteä. Se on myös mun suosikki. Lehti hanskaa myös mennen tullen parhaimmat lehden kannet. Olen vähän kyllästynyt lehtien lukemiseen, kun pulaan itse siellä toisella puolella, mutta tämä lehti imee puoleensa jo kannen perusteella. Ihan paras!

  VastaaPoista