sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Alppiruusupuisto on nyt parhaimmillaan!

Kesäkuun alku on parasta aikaa vierailla Alppiruusupuistossa. Turun naapurissa Raisiossa sekä Helsingin Haagassa on uskomattoman upeat Alppiruusupuistot. Vierailin kummassakin kuluneella viikolla ja taisin vähän ihastua villinä kukkiviin rodoihin.

Raision puisto sijaitsee aivan Raision keskustassa. Puisto on rinteisessä mäntymetsikössä ja alppiruusujen välissä kulkee hyvinhoidettuja murskekäytäviä. Puisto on pullollaan kotimaisia lajikkeita ja nimikylteissä vilahtelee milloin Haaga, milloin Pekka tai Yliopisto. Alueella kasvaa kookkaita, noin kolmisen metriä korkeita alppiruusuja. Joukossa on myös runsaasti juuri äskettäin istutettuja nuoria taimia. Maasto on vaihtelevaa ja kalliolta avautuu näkymä puiston yli.

Haagan Alppiruusupuistossa vierailusta tein artikkelin Versoilevan puolelle ja tästä linkistä pääset ihastelemaan ällistyttävän upeaa atsalealoistoa.8 kommenttia:

 1. Muutaman kerran olen käynyt Mustialan arboretumissa parhaaseen rodojen kukinnan aikaan. On kyllä hieno näky.

  VastaaPoista
 2. Raisiossa en ole käynyt, Haagan rhodopuistossa useamman kerran. Se on huikea kokemus. Kannattaa mennä jopa silloinkin, kun kukinta on jo ohi. Hienoa kulkea valtavien rhodojen varjossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raisio oli minullekin aivan uusi tuttavuus. Hieno alue keskellä asuinaluetta. Rhodojen jättimäisyys on kyllä aina melko häkellyttävää.

   Poista
 3. Oltiin tuolla eilen iskon kanssa, ja oli kyllä kaunista1<3 Ja paljon ihmisiäkin... Se oli mun mielestä jotenkin upeaa, kuinka ruusupensaat kasvoivat kauniina ja värikkäinä karujen korkeiden mäntyjen juurella <3
  Kiitos postauksesta ja mukavaa viikkoa!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haagan Alppiruusupuiston ovat todellakin ihmiset löytäneet. Siellä on niin uskomattoman upea väriloisto.

   Poista