tiistai 11. kesäkuuta 2019

Lavatarha laajenee


Jonkin asteinen puutarhaflow on jälleen päällä. Tällä kertaa potager rehottaa autuaasti rikkaruohojen peitossa ja lapio viuhuu vaihteeksi yläpihan puolella. Keväällä aloitettu lavatarha laajenee. Miten nämä puutarhahommat lähtevätkin aina vähän lapasesta?

Lavatarhan koko tuplaantuu ja keväisten neljän lavan lisäksi on tuloillaan toiset neljä. Nyt taidetaan olla jälleen matkalla kohti omavaraisuutta aivan kuin vuonna 2008 kun potageria perustettiin. Tällä kertaa mittakaava on vain pienempi.

Aiemmissa lavoissa kasvaa perunat, porkkanat, erilaiset punajuurikkaat, sipulit, yrtit ja salaatit. Laajennusosaan tulee paputarha, kaalit, maissit, avomaan kurkut, vesimelonit ja muut herkut. Papuja varten on bambukaaririvistö, mikä pitänee jossain välissä vaihtaa jonkinmoiseen kevyeen säleikköön, mutta tällä päästään jo alkuun.

Erilaiset kesäkukat ovat löytäneet myös tiensä lavatarhaan.


Aiempi osio lavatarhaa sijaitsee vanhan kanihäkin sisällä. Oikeastaan onneksi. Tänä aamuna kun ryhdyin laajennusosan työstöpuuhiin, näytti kuorikatteella olevan selvästikin sorkan jälkiä. Verkkohäkissä sato on turvassa ylimääräisiltä tunkeutujilta.Punajuurien harvennustaimet ovat sujuvasti sujahtaneet wokkipannulle päivisin ja pikkuhiljaa sipulit pääsevät paahtumaan herkkujen joukkoon. Omavaraisuus on onnea ja ihanuutta.3 kommenttia:

  1. Kivat nuo bambukaaret! Niin odotan, että pääsen oman potagerini rakennustöihin, täytyy vain nuo asuinhuoneet laittaa ensin kuntoon että päästään pois autotallista :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan vehreää! Näyttää tosi kauniilta ja punajuuren harvennusherkut nostavat veden kielelle.

    VastaaPoista
  3. Kauniita nuo kaaret😍 Ja muutenkin nostan peukkua että näiden helteiden jälkeen on noin rehevää kasvua. Olet selvästi jaksanut hoitaa lavoja ahkerasti👍

    VastaaPoista