keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Potagerin siivous on siirtynyt kivikäytävien raivaamiseen


Voihan viheliäiset kivikäytävät sentään. Suunnitelmissa on ollut kivikäytävien vaihto punaisiin tiilikäytäviin, mutta punaisia tiiliä tai pihakiviä on erittäin hintsusti tarjolla tai sitten niiden mitoitus ei tue käytävien tiukkoja 90 asteen kulmia. Eli jos jollain on tiedossa hyviä punaisia antiikkifiiliksisiä pihakiviä tai tiiliä niin ilolla otetaan tietoa vastaan.

Mutta sillä välin kunnes uusi pinnoite löytyy pitää vanhoista käytävistä pitää huolta ja tehdä pienoisia perusparannuksia. Vuosien varrella kivikäytävien linjaukset saattavat muuttua ja väliin pitää asennella mittalankoja ja tehdä ojennuksia. Tämä kesä on juurikin linjalankakesä. Nopeuttaakseni työtä otin kaikki kivet pois paikoiltaan, asetin linjalangat, hain vähän mursketta käytävän pohjalle ja ladoin kivet uudelleen mittalankaa apuna käyttäen. Nyt työstä on 1/4 tehty. Ja seuraavina päivinä puurtaminen jatkuu.


Moni voisi kuvitella, että kaameaa ja tyhjää työtä. Mutta puuhatessa ajantuntu katoaa ja ajatukset virtaavat vapaasti milloin missäkin asiassa. Nimittäisin näiden kivikäytävien kunnostamista lähinnä luovaksi joutilaisuudeksi. Vaikka kädet tekevät koneen lailla kivien pyörittelyä niin puuhassa mieli lepää. Erityisen palkitsevaa on myös se kun käytävien ilme muuttuu ihan silmissä.


Pyörittelyn lomassa voi ihastella kukintaa, mikä käy paraikaa kiivaimmillaan. Sormustinkukka ‘Pam’s Choice’ on vuosia sitten kasvatettu siemenestä ja leviäminen on pysynyt kohtalaisen maltillisena. Punaiset unikot ovat muodostuneet vuosien saatossa potagerin tavaramerkiksi, vaikka alunalkujaan niiden piti olla vain yhden kesän kesäkukkia.9 kommenttia:

 1. Kivien asettelu on terapeuttista puuhaa kun oma fiilis on sopiva. Tulee taas hieno käytävä!

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Työtä riittää, kun haluaa pitää paikat järjestyksessä. Ihania kasveja.

  VastaaPoista
 3. Olen usein ihmetellyt, miksi kummassa puutarhan siivoustyöt sujuvat helpommin, kuin ikkunanpesu tai jokin muu työ muissa merkeissä. Kivien pyörittely ja rikkaruohojen kitkeminen on omanlaistaan terapiaa ja kuinka hienoa onkaan katsella tehtyä työtä. Se vasta on upea kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta. Meillä on ikkunat peremättä ja muutoinkin huusholli sekaisin, mutta veri vetää vain puutarhahommiin.

   Poista
 4. Hei, pitkästä aikaa tulin tänne lueskelemaan kuulumisia ♥ Noista tiilistä kyselit, minulla tuli äskettäin vastaan somessa sellaiset kuin maatiilet joissa oli myös punaisia. Katsopa Instagramista @novenbergoy sivu, siellä oli niistä tietoa. Kivaa kesää!

  VastaaPoista