sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Leikkokukkapuutarhan suunnittelua


Täällä viritellään jälleen leikkokukkapuutarha-ajatuksia. Keittiön pöydällä odottaa 96 pussia leikkokukkien siemeniä ja toinen mokoma on jo järjesteltynä odottamaan ensimmäisiä kylvöjä. Uuden suunnitteluun liittyy aina jotain kiehtovaa. Työhuoneessa odottaa millimetripaperi ottajaansa ja uuden suunnitelman loihtijaa. Tällä kertaa suunnittelun lähtökohtana on yksityiskohtaisen istutussuunnitelma. Kokosin Versoilevan uusimpaan artikkeliin käytännön vinkkejä puutarhasuunnitelmien tekoon. Puutarhasuunnitelma luo suuntaviivat puutarhalle -artikkelissa on kerrottu tarkemmin tontin mittaamisesta ja luonnosten tekemisestä.

Tulevan leikkokukkapuutarhan alue on jo mitattu huolella. Kevyesti olen myös jo luonnostellut penkkirivejä, lähinnä tilan hahmottamiseksi ja mahdollisten kaarien laskemiseksi.


Leikkokukkapuutarhaa varten olen haalinut useamman kirjan, joissa ohjeistetaan leikkojen kasvattamiseen. Tämän päivän suunnitelma on melko selkeä. Olisi syytä piirtää leikkokukkapuutarhan tarkka pohjapiirros, jotta pystyy laskemaan rakenteisiin tarvittavat materiaalit. Toinen juttu on ensimmäisten leikkojen kylväminen. Huh miten uuden haltuunotto saakin taas sopivasti jännitystä ilmaan.


2 kommenttia:

  1. Mikä määrä siemenpusseja! Hienot ja täsmälliset suunnitelmat kylvämiselle.
    Menestystä :)

    VastaaPoista
  2. Uuden luominen on niin inspiroivaa ja vie täysin mukanaan. Ajatukset karkaa koko ajan suunnitteluun ja vaihtoehdot pyörivät päässä. Kyllä tää on ihanaa touhua💚

    VastaaPoista