sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tunnelma tiivistyy ja puutarhan tuoksut valloittavatTänä keväänä bloggaaminen tuntuu jälleen luonnikkaalta. Kuten moni vanha lukija muistaakin menneisyydestä niin pyöritän useampaa blogia työkseni ja välillä tämän oman blogin päivittäminen tuntuu suorastaan työtä, mutta nyt on toisin. Ehkäpä se johtuu myös siitä, että odotan suunnattomasti lumien sulamista ja pihatöitä. Jälleen on monta visiota odottamassa tuulta alleen. Täällä kevätaurinko on suloinen ja täynnä odotusta. 

Aloitin aamulla siitä mihin eilen jäin eli tutkailemalla siemeniä. Aloin pinnaamaan siementilauksia ja ajattelin vuoden mittaan pinnata lisää myös puutarhaideoita talteen. Olen kuluneen vuoden aikana löytänyt pinnaamisen kautta aivan uuden maailman ja viehättynyt sen keveyteen ja inspiroivuuteen. 


Tuossa siis ensimakua tulevasta taimisadosta. Vanha tuttu sinertävyys, violetit ja roosat jälleen sulassa sovussa ja höystettynä tietysti jättipoimulehdillä ja tyräkeillä =)


Suuntasimme heti aamusta nuorimmaisen kanssa paikalliseen taimistoon. Heti oven suusta humahti huumaava mullan , kosteuden ja taimien kasvun väkevä tuoksu. Oi miten olinkaan kaivannut tuota tuoksua. Taimiston tunnelmassa vierähti tunti kuin varkain ja mukaan tarttui pikkiriikkinen linnunpesä munineen ja tietysti siemeniä. 


Koska pihamaalla ei voi juurikaan mitään tehdä. Pakkasta oli viime yönä jälleen -23 astetta ja taimiston täti kertoi säätiedotteen luvanneen tällaista keliä vielä kahdeksi seuraavaksikin viikoksi, niin ei voi muuta kuin haaveilla tulevasta ja uppoutua englantilaisten lehtien lomaan.


Kuvausjärjestelyjen kanssa olen myös viettänyt rutkasti aikaa kuluneen vuoden aikana. Ehkäpä bloggauksia voisi hieman laajentaa myös puutarhakuvausjärjestelyihin. Pitänee katsoa, miten vire lähtee syntymään. Tai sitten voisi jopa haastaa vanhat bloggauskaverit mukaan kokeiluihin ;)


Suurena haaveena on lisätä potagerin runsautta, piilopaikkoja, suojaisuutta. Tuntuu aina alku tuskaisalta kun puiden ja pensaiden kestää oma aikansa, ennen kuin korkeutta ja peittävyyttä on riittämiin. Tämän vuoden ostoslistalla on siis uusia puita ja pensaita.


Ja tietysti puiden ja pensaiden alle ihanaa aluskasvillisuutta. Tällaista siis luvasssa tänä kesänä =)

3 kommenttia:

 1. Oletko jo suunnitellut puu- ja pensashankintoja yksilöidymmin? Kukkivia puita?
  Country Livingissä on hurmaavat kuvat.

  VastaaPoista
 2. Pakkasta ja lunta on kyllä vielä sen verran, että aikaa riittää nyt lehtien ja kirjojen lukemiseen:) Ja suunnitteluun...

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä, nämä pakkaset ovat kuin... kuin... jostain tosi pimeästä paikasta!
  Kiva että olet taas herännyt! Ja hyvää kasvukautta, kunhan se alkaisi... tuo englantilainen puutarhalehti -neuvo on ihan paikallaan.

  VastaaPoista