maanantai 20. heinäkuuta 2020

Kalamondiini tuoksuu isossa salissa

kalamondiini kukassa
Kalamondiinit kukkivat

Kaksi pientä ja hieman villiintyneen näköistä kalamondiinia kukkii meidän isossa salissa. Maklea tuoksu levittäytyy ympäriinsä liki 80m² kansakoulun vanhaa luokkasalia. Tuoksu on ihana ja hetkellisesti voi tuntea olonsa kuin olisi jossain välimerellisissä maisemissa.

Kesä on ollut hektinen ja vienyt niin mukanaan, että blogi on uinunut, samoin puutarha elää vahvasti omaa elämäänsä. Tuskin uskaltaa ikkunasta katsoa ulos. Olenkin päättänyt, että ryhdyn puutarhan siivousoperaatioon vasta ilmojen viilettyä. Välillä pitää pitää välivuosia ja keskittyä kokonaan muihin juttuihin, niistä lisää varmasti tämän syksyn aikana ;)

kalamondiini, välimerellinen pikkupuu

Kalamondiini tekee valtaisasti pieniä valkoisia kukkia. Mietinkin tässä mitenköhän niiden pölyttäminen näin sisätiloissa tapahtuu? Pitääkö turvautua taiteilijasiveltimeen ja ryhtyä itse pölyttäjäksi vai pölyttyvätkö aivan itsestään. Ehkä testaan hieman sivellinjuttua. 

Toisen kalamondiinin juurella on melkoinen määrä pieniä taimia. Ne ovat melkoinen arvoitus. Ruukkuun on toki saanut maatua muutama pudonnut kalamondiinin hedelmä. Toisaaltaan ruukku on ollut alkukesän myös ulkosalla. Kasvien kanssa touhuaminen on jännittävää. Jos nyt koulin nuo taimet niin ne ovat melko varmasti jotakin rikkoja ja jos jätän koulimatta ja otan pois niin ne ovat melko varmasti kalamondiinin alkuja. Mene ja tiedä. Tätäkin pitänee testata.
5 kommenttia:

 1. Upeaa, kuvauksesi perusteella melkein jo aistin tuoksunkin...

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista miksi pikkutaimet osoittautuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta. Nyt kukat on ainakin pölytetty sudilla, joten pieniä kalamondiinin hedelmiä luvassa.

   Poista
 3. Kalamondiinien kukkien tuoksu on kyllä melko huumaava:)
  Minä en ole pölyttänyt niitä mitenkään, ja silti on tullut hedelmiä. Toki löytyyhän sisätiloistakin välillä jotain lentäviä, ainakin meillä;)

  VastaaPoista