maanantai 15. kesäkuuta 2015

Suuri siivousurakka =)


Impulsiivisen ja energisen viikon jälkeen on hyvä seisahtua taas perusasioiden äärelle =) Juhannusviikko on kovaa kyytiä etenemässä ja meillä on ollut joka vuosi perinteenä siivota potager juhannukseksi - tuvasta ei niin väliä, mutta pääasia, että potagerissa on siistiä ;)

Potagerin yläkäytävä on aavistuksen vaikeahoitoinen sillä talon ja potagerin välissä on huima rinne ja nurmikko. Nurmikon ja murskekäytävän välinen penger on vain pistolapiolla siistitty ja varsinainen reunus puuttuu. Tänä vuonna päätin trimmerin sijaan kokeilla Fiskarsin Gear Pensasaksia tuon reunuksen siistimiseen ja avot. Huomattavasti siistimpää touhua kuin trimmerin kanssa hurruuttaminen. Muutoinkin näin kun käsipelillä reunus tuli siistittyä niin sinne tänne saattoi jättää muutaman sormustinkukan siementaimen.

Apuna hommissa oli kevyt Fiskarsin Solid Puutarhasäkki, johon sai suoraan laiteltua leikatut ruohotuppaat ja reunuksesta tuli kerralla siisti.Ja lopuksi potagerin ympäriajot Fiskarsin Solid rautaharavalla. Rautaharavalla on syytä hierustaa peippain ottein tuo murskeen pinta sekaisin, jotta pikkiriikkiset rikkojen alut saavat kyytiä ja juuret irtoavat maasta. itseasiassa tein sellaisen puutarhalupauksenkin, että tänä kesänä joka viikon maanantai haraan nuo käytävät niin ne pysyvät siistinä koko kesän ja samalla hartioille tulee hyvää jumppaa =) Saas nähdä kuinka puutarhalupaus pitää =) Mutta nyt kipin kapin takaisin puutarhatöiden ääreen, sillä juhannus on ovella äkimmin kuin arvaammekaan. Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille.


Postauksessa näkyvät Firskarsin tuotteet on saatu blogiyhteistyönmerkeissä Fiskars Gardenilta. 

26 kommenttia:

 1. Mä en tykkää yhtään trimmaamisesta. En tajua, miten en ole keksinyt vaan saksia kaikkia römpsyjä pois. Nuo samaiset saksit jo omistankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksiminen oli melkoisen näppärän oloista, koska tuossa rinteessä sai olla puoliseisovassa asennossa. Ja mikä parasta niin tuo saksiminen ei visko heiniä ympäriinsä =)

   Poista
 2. Trimmeri on tehokas, mutta ruohoa on tosiaan joka suunnassa. Mahtaakohan käydä niin, että muutaman vuoden päästä olet siirtynyt kynsisaksiin "hovipuutarhojen" tyyliin, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kynsisakset ovat jo odottamassa ;) Ei vaineskaan =) Trimmeröinti kuuluu aivan lempipuuhiini, mutta aivan toisenlaisilla alueilla. Silloin kun saa huis hais päästellä menemään, eikä tarvitse varoa mitään niin trimmeri on omiaan.

   Poista
 3. Melkoinen lupaus. Käytäviä nimittäin riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatteles miten hyvää treeniä yläkropalle =) Viheliäiset pikkurikat voisivat pysyä helpoiten kurissa viikko harauksilla, mutta saas nähdä kuinka lupaus pitää =)

   Poista
 4. On ihanaa viettää Juhannusta, kun piha on siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - se on semmoinen kesän seisahdus, jolloin voi vain ihastella =) Ja ihan pikkuisen myös puuhailla ;)

   Poista
 5. Minulla on tuollaiset ikivanhat sakset jotka olen saanut ties mistä. Ne on yllättävän kätevät ja toimii joissain paikoissa paljon paremmin kuin trimmeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoiset viheliäiset paikat tuntuvat olevan omiaan noille saksille =)

   Poista
 6. No johan nyt kun aherruksestakin pystyy ottamaan näin hienot kuvat! On kyllä kuvaaminen enemmän kuin hallussa. :) Meillä on mökillä aika karkeata sepeliä ja en tiedä saisikohan sitä myllättyä tällaisella rautaharavalla kätevästi. Meinaa voikukat ja ratamot tykätä liikaa kasvaa sepelissä mutta sepeli on junttaantunut niin lujaksi, ettei niitä saa sieltä käsin revittyä juurineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti kamera pitää olla töissä mukana ;) Karkea sepeli onkin haastavampaa kuin tuo 0-8 murske, joka soljuu kivasti haravan piikkien lomasta. Olen yrittänyt tuon haraamisen kanssa välttää juurikin noiden isojuuristen rikkojen ilmestymisen, koska niille ei auta kuin kaivaminen.

   Poista
  2. Itselläkin aika usein on mutta en usko, että onnistuisin noin hienoja aherruskuvia saamaan aikaiseks. :) Taitaa olla kaivamisurakka tässä jossakin vaiheessa meillä tiedossa. Ois mies saanu tilata sepelin sijaan tuollaista mursketta. :)

   Poista
  3. Täytyi tulla vielä kertomaan, että innostuin tuon teidän harauskuvan vuoksi siistimään meidän sepelialueet kaivamalla rautalapion avulla rikkikset pois. Ns. pihatien osalta hommat jäivät odottamaan vielä tekijää mutta tärkeimmät alueet ovat nyt siistit. :)

   Poista
 7. Kätevät sakset, mutta joku voisi kehittää niihin pidemmän varren, ettei leikkaajan tarvitse ryömiä kipeillä polvillaan. Niin, miten olisi ne kynsisakset, joita tuolla ylempänä jo ehdotettiin... Ehkä sitten, kun potager on valmis. Ai, mutta eihän se taida koskaan valmistua. Luultavasti se laajenee ja laajenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä puutarhahulluudessa piilee vaaransa =) Sitten kun esittelen kynsisaksileikkuuta niin hihkaiskaa ihmeessä, että nyt on aika siirtyä muihin harrastuksiin =) Juu luulempa, että potager ei valmistu koskaan. Ainakin viimeiset vuodet trimmeri on ahkeraan viuhunut lähipellon puolella ja haukannut aina pienen siivun lisää =)

   Poista
 8. Voi mitä reippautta, mutta lopussa kiitos seisoo...sisälle ehtii sateellakin, kesää ei saa tuhrata tuvassa! Kiitos vielä ihanista taimista, kullero on elämäni niittykukka lapsuuden papalla oloajoista pohjoisessa, toinen juhannuskukkani on illakko, jonka löysin kotoa kukkimassa vielä lauantai-iltana, ihana bloggariretken päätteeksi, päivä oli täydellinen!

  Halaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella ehtii nauttia tuvan lämmöstä ja nyt on hyvä tehdä ahhh niin ihania puutarhahommia =) Noista kulleroista olen itsekin aina jotenkin pitänyt, juurikin nuo lapsuusmuistot liittyy kulleroihin. Ihanaa juhannusviikkoa Sinulle =)

   Poista
 9. Kontallaanhan sitä saa mennä tuolla penkkien reunoilla, jos haluaa ne pitää ihan tiptop kunnossa!
  Melkoinen lupaus, maanantait siis lyöty lukkoon tulevalle kesälle ;-P Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polviin on kasvanut kantapäänahka kontatessa. Sellaista tämä puutarhaelämä on =) Katsotaan miten lupaus pitää, mutta syytä olisi =)

   Poista
 10. Teillä ei ihan vähän olekkaan tuota haravoimista! Työn iloa ja riemua teille!!

  VastaaPoista
 11. Sinä se jaksat haravaa heilutella :D Itse olisin asemassasi varmasti jo pistänyt mieheni tekemään puutarhatraktorin perään kiinnitettävän megaharavan ja sillä sitten huristelisin pitkin käytäviä, sehän on nääs hyvää jumppaa istumalihaksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megaharava kuulostaa kohtuullisen houkuttelevalta idealta =) Harmi vaan kun ei ole tuota puutarhatraktoria =)

   Poista
 12. Upeita (tuote)kuvia. Jos olisin Fiskars ostaisin nämä omaan kampanjaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Cheri =) Näiden kuvien kanssa hääriminen oli aikast mukavaa =)

   Poista