lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ruusukukkulalla kukoistaa

Sinivaleunikko Meconopsis betonicifolia Alba viihtyy kuivahkolla ruusukukkulalla ja luvassa on melkoista kukkaloistoa ainakin nupuista päätellen. Sinivaleunikko on kasvanut pituutta lähes metrin ja nuppuja on useammassa tasossa pitkin kukan vartta. Näitä haluan ehdottomasti lisää kukkulalle, joten pitää ottaa siemeniä jemmaan. 

Ruusukukkulalla on myös vaalea tarhakullero Trollius cultorum "New Moon". Joka sekin on pärjännyt hyvin suuren männyn suojissa. 


Ruusukukkula on pieni, kallioinen kukkapenkki meidän Viktoriuksen nurkalla. Sen hallitsevin kasvi on kansakoulunaikainen juhannusruusu, joka on parhaillaan aloittelemassa kukintaa. Tuossa kuvan vasemmassa alalaidassa on sinivaleunikko komeana =) Kohta kukkulalla aloittaa kukintansa valkoinen ritarinkannus ja pikkuhiljaa kesän edetessä valkeat koreakärsämöt asettuvat myös valkeaan loistoonsa. Ruusukukkula on täynnä valkeita ihanuuksia, joskin jotain ihanaa valkoista vielä sinne mahtuisi =)


Ja tuoksu on aivan huumaava =) Näin paljon kukkia ei juhannusruusussa olekkaan aiemmin ollut. Ihanaa retkipäivää huomiselle kaikille puutarhahöperöille =)


12 kommenttia:

 1. Ihana ruusukukkula, onpa tulossa upea kukinta juhannusruusuun!

  VastaaPoista
 2. Tuoksuvaa sunnuntaita! Juhannusruusu lumoaa vuodesta toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusussa on sitä jotain taianomaista =)

   Poista
 3. Vau mikä kaunotar! Minä odotan hänen siniseen lähisukulaiseen tulevaksi nuppuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivaleunikot ovat jotenkin hurmaavia =) Pidetään peukkuja, että nuppuja tulisi paljon =)

   Poista
 4. Juhannusruusun tuoksun voittanutta ruusua ei ole monta. Saat nauttia upeasta kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta on todella upea tänä vuonna ja tuoksupilvi myös =)

   Poista
 5. Hauska idea kasvattaa juhannusruusu kukkulalla. Onko kokemuksia siitä, että pysyis aisoissa noin ylhäisessä paikassa? Meillä meinaa juurivesat hyökyä valtoimenaan kaikkialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu on ollut tuossa kukkulalla jo kun muutettiin tänne. Kivikkoinen kallionkolo on pitänyt sen varmaan aisoissa.

   Poista