maanantai 28. syyskuuta 2015

Tuntemattomia herkkuja ja syksyn lempeyttä =)

Syksyn tuulet puhaltavat lempeästi, tuuli tekee pesän hulmuaviin hiuksiin ja auringon viimeiset säteet leikkivät iholla. Sato on kypsymässä ja päivittäin voi hakea yleellisiä herkkuja omasta puutarhasta. Vielä hetken voi maistaa kesän, auringon ja ihanan makeuden

Potagerin alalaidassa kasvaa kaksi luumupuuta, toinen Kuntalan keltaluumu ja toisen nimi on vuosien saatossa painunut unholaan. Keltaluumu teki tänä vuonna vain yhden keltaisen ihanuuden, mutta tämä toinen ihanainen on suonut sitävastoin satoa ties kuinka. Luumut ovat makeita, mehukkaita ja kivet irtoavat niistä helposti. Njamskis =)


Potagerin vaaka-akselilla on vuorostaan kaksi päärynää. Toinen makea, mehukas, vihreä ja aikainen. Toinen tällainen pikkuinen, kirpakampi ja kiinteämpi. Herkkuja molemmat. Molempien nimet myös kadonneet vuosien saatossa. Joku muukin pitää päärynöistä kuin me. Nimittäin hampaanjälkiä oli jokaisessa tuulenpudottamassa päärynässä. Liekkö supikoira käynyt herkuttelemassa. No onneksi oli pari viimeistä jäänyt meillekin =)


Ihanan nostalginen arabian fasaani kulho sopii luumuille lähes täydellisesti ja kesän viimeiset sudenkorennot sekä tuntemattoman pariskunnan kuva. Syksyssä on jotain lempeää taikaa =)20 kommenttia:

 1. Meillä oli joskus luumupuu, josta tuli juuri samannäköistä satoa. Lajike oli Viktoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtia, kiitoksia kovasti. Miten olinkaan unohtanut Viktorian, sehän tuo meidän luumu tosiaan on =)

   Poista
 2. Oi miten kauniita luumuja. Toivottavasti joskus omakotitaloni pihassa on tuollaisia ihanuuksia. (Ja ehkä siihen mennessä olen oppinut tykkäämään luumuista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiäkös sä luumuista opit tykkäämään =) Ne ovat super herkullisia =)

   Poista
 3. Ihanat luumut! Noita vielä odotamme omista puistamme. Espoon kodin Viktoria tuotti valtavat määrät todella hyviä luumuja. Päärynöhin on meillä vielä matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumut ovat niin ihania ja makeita =) Ja yllättävän satoisiakin. Päärynät pihistelivät meillä seitsemän vuotta kunes aloittivat tuottamaan hyvyyksiä

   Poista
 4. Voi mitä herkkuja ja todella upeat kuvat!
  Kaunista syksyä teille!

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat. Mä tukin tyhjän rinteen täyteen kirsikkaa ja yhden päärynän. Nyt jo mietin minne luumuja saisi mahtumaan, kun olisi niin kiva istuttaa myös koristepuita. Kriikuna on nätti, mutta ei ne hedelmät hääppöisiä ole. Ainakaan meidän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo nuorimmainen on niin oiva apu näissä kuvauspuuhissa =) Meillä tuo kriikuna on niin satoinen, että hurjimpina vuosina kriikunoita on tullut ämpäritolkulla.

   Poista
 6. Upeita kuvia komeista luumuista <3 Meillä saatiin kuokkalan punaluumusta tänä kesänä ensimmäiset luumut ja kyllä se vaan on niin ihmeellistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumut ovat niin herkkuja niin herkkuja, että tässä tekee mieli lisää noita luumupuita =)

   Poista
 7. Ihanan värisiä herkkuja! Meillä supikoira oli kaivautunut kananverkon ali karviaispensaan kimppuun ja popsinut kaikki marjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa nuo supikoirat ovat niin viheliäisiä, että oikein ottaa päähän. Meilläkin ne herkutteli karviaiset sekä maahan tipahtaneet päärynät ennen kuin kukaan ehti hätiin.

   Poista
 8. Sadonkorjuuaika on kivaa aikaa:)

  VastaaPoista