tiistai 6. joulukuuta 2016

Lasihimmelin rakentamista ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää!

Reilut 300 lasiputkiloa vanhassa peltipurkissa
Työkaverini oli hankkinut ihanaakin ihanampia lasiputkia läheiseltä vanhantavarankaupalta. Olimme sopinneet jo muutama viikko sitten, että saisin kolmasosan noista pilleistä. Ja eilen ne sitten saapuivat =) Ja vauh - miten upeita lasipillit olivatkaan.

Itsenäisyyspäivän aamu alkoi siis lasiputkiloita ihmetellessä ja himmeli malleihin tutustuessa.

Lasiputkiloita
Pikkiriikkisten lasipillien molemmat päädyt olivat kevyesti hopeanhohtoisia ja valmiiksi pyöristettyjä. Pillien pituus oli 9,5 cm ja halkaisija noin 4mm, eli juurikin passeleita himmeliin.

Lasiputkiloiden pesua lämpimässä fairyvedessä
Lasipillien pinta tuntui hieman rasvaiselta ja ajattelin hieman pestä niitä ennen himmelin pujottelua. Muistan kuinka lapsena sain puhdistaa isoäitini kristallikruunun kristalleja ja ajattelin testata samaa konstia pilleihin. Laskin kulhoon lämmintä vettä ja muutaman tipan Fairyä. Upottelin siis pillejä varoen veteen ja lopuksi huuhdoin ne.

Lasihimmelin perusrakenteiden tekoa
Pujottelulangaksi otin haponkestävää teräslankaa. Ajattelin, että teräslanka kestää hyvin lasipillien painon ja saisin himmelin pysymään ehjänä. Lisäksi haponkestävä teräs on hyvin värittömän oloista eikä siis ollen näkyisi kovinkaan paljon läpinäkyvien putkiloiden läpi.


Lasihimmelin perusrakenne valmiina
Etsin netistä himmelin ohjeita ja aloin tehtailla perusosasia. Kuhunkin perusosaan uppoi 12 pilliä. Teräslanka teki peruspalojen tehtailusta nopeaa ja näppärää. Mutta jatkoa ajatellen on aivan pakko käydä hankkimassa joku himmelikirja, jotta rakenteesta saisi järkevämmän ja himmelin teko olisi muutoinkin luonnikkaampaa. Sillä ohjeessani puhuttiin pelkkien peruspalojen tekemisestä ja niiden liittämisestä toisiinsa. Joten tekniikassa on todellakin vielä fiilaamista. Mutta härärtyvässä illassa lepattavien kynttilöiden loisteessa lasiset rakenteet näyttivät vähintääkin suloisilta. Palaan himmeliasiaan lähipäivinä kun saan projektia eteenpäin =)Mutta nyt pitää hiljentyä juhlahumuun. Kaunista ja nautinnollista itsenäisyyspäivän iltaa Teille kaikille =)16 kommenttia:

 1. Mä hamstrasin lasipillejä kädentaitomessuilta.Hommman ryhdyn joululomalla. Hieman potkin itseäni nilkkaan, kun en tajunnut ostaa kahta kokoa. Niistä olisi saanut timantteja ja ison kokonaisuuden teko olisi kivempaa. Noista perus neliötimanteista saa tehtyä hienon kranssin muotoisen ympyrän. Tosi moderni, ajaton ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuus - kukas niitä lasipillejä siellä myi? Juu kranssia mä kanssa netissä jo ihailinkin. Tämä on niin rauhoittavaa ja mukavaa puuhaa

   Poista
 2. Oi, siitä tulee varmasti hieno. Oikea perinnehimmeli, joka tulee kulkemaan sukupolvelta toiselle. Minua jäi mietityttämään, mikä noiden lasipillien alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin nuo lasipillit näyttää minustakin niin viehättäviltä =) Luulen, että lasipillit ovat jonkun lampputehtaan ylijäämistöä. Ne nimittäin muistuttavat kovasti sellaisia, joita olen nähnyt jossain vanhoissa valaisimissa

   Poista
 3. Aivan unelmainen tunnelma kuvissa! Himmelistä tulee varmasti upea ja ajattoman kaunis, niin kuin Kati jo totesikin.
  Tuollainen himmelin tekeminen on varmasti myös rauhoittavaa puuhaa, joten se varmasti käy myös näin juhlapäivänäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Himmelin teko on tosi mukavaa ja rauhoittavaa kunhan vain ehtisi tekemään =)

   Poista
 4. Onpa upea himmeli! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Ihmeellistä ja ihanaa!
  Himmeli on varmasti valmiina kaunis ja erkoinen ja kestävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmelistä tulee ainakin melkoisen painava =) toivottavasti myös kestävä =)

   Poista
 6. Voi kuinka upeita!!! Olen jo lapsesta asti ihaillut himmeleitä ja olen niin iloinen että niitä tehdään vielä nykyäänkin vaikkakin eri materiaaleista. Itse olen tehnyt pilli-versioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Jotenkin nuo kauniit lasipillit laukaisivat koko ajatuksen näistä himmeleistä =)

   Poista
 7. Odotan jo innolla, kuinka kaunis se on valmiina, kun jo nuo peruspalasetkin hurmaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa vaan ehteisi tekemään tuota himmeliä =)

   Poista
 8. Oijoi sentään! Näen jo sieluni silmin valiin himmelin loistavan hämyisässä valaistuksessa ❤️

  VastaaPoista