maanantai 29. toukokuuta 2017

Hallan huputetut morsiammet


Voi kuinka sydämeen särkee. Kaameaa kylmyyttä taasen luvassa ja mikä pahinta niin hallaöitä. Naapurin vihannestilan instassa oli jo pari aamua sitten kuva, jossa elohopea oli vaipunut +1,6 C. Silloin jo pelkäsin, mutta tänään vihdoin hankin hallaharsot, jotka olivat muuten kiven takana. Taisi muutkin hallan pelkääjät olla liikkeellä.

Ei siinä siis auttanut muu kuin hankkia metsiköstä tukikeppejä, jotta ihanan pitkät heinät ja hirssit säilyisivät ehjinä ja sitten huputuspuuhiin. Kaunokaiset piiloon hallaharson suojiin.

Yritin paketoida heidän ihanuutensa kauniisti ja ilmavasti. Onneksi tuvan rappuset keräävät päivisin lämpöä, joten öisin on edes hitusen toivoa, että varastoitunut lämpö lämmittäisi ihanuuksiania hallaharson ohella.


Sitten vatupassilla asetettujen ruukkujen huputus vaatikin hitusen enemmän näpräämistä, sillä huputin jokaisen erikseen, jotta säästyisin ruukkujen uudelleen fiilaamiselta. Tukikepit piti myös näihin asentaa, jotta verihibiskus ja heinät eivät lakoontuisi.


Tässä rivistö huputettuja hallan morsiammia - eikö olekin sympaattisen näköisiä =)


Ja homma jatkui vielä potagerin puolella - huh huh ihan hirvittää jos tämä show jatkuu kovinkin pitkään.

12 kommenttia:

 1. Ihanat istutukset! Ja tuo huputus hirvittää täälläkin. Nyt on jo niin monta pottia ympäri talon pielustaa, että on lähdettävä pian harsokaupoille, jos tämä pitkäänkin jatkuu.... Hallan morsian on hauska käsite :) Vaikka ilma sitäkin pärjättäisiin... Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti halla ei vieraile. Minä katselin kirsikkapuitani sillä silmällä olisiko pitänyt huputtaa. Mutta on liian kova työ.

  VastaaPoista
 3. Täälläkin hirvittää ja hallan morsiamia on kasvarissa, kasvimaalla ja kesäkukkapoteissa. Alkoi tuntumaan, että olisko sittenkin pitänyt uskoa sitä vanhaa viisautta, istuta vasta 10.6. jälkeen. Meillä ei yleensä ole hallasta vaaraa täällä mäellä. Tänään mittari näytti 5,3 astetta, joten läheltä liippaa.
  Toivottavasti nämä yksivuotiset ja varsinkin monivuotiset kasvit pärjäävät tätäkin koettelemusta vastaan!

  VastaaPoista
 4. Kuva huputetuista hallan morsiamista on kaunis -valo taittuu kivasti harsosta! Toivottavasti näitä halla öitä ei kestä kauan, vaan päästäisi pian nauttimaan oikeasta kesän lämmöstä..

  VastaaPoista
 5. Olisi paljon reilumpaa, ettei enää mitään hallaa tulisi, kun oli muutenkin niin kylmä kevät. :)

  VastaaPoista
 6. Samanlaisia morsiamia on oma patio ja kasvari täynnä. Mieluummin tietenkin katselisi kauniita kukkia, mutta toivotaan tämän jakson menevän pian ohi.

  VastaaPoista
 7. Aika huikea duunihan tuossa on. Luulisi tämän menevän pian ohi. Tuo yksi ruukkuryhmä rapulla näytti silmiini ensin siltä, että olet huputtanut vahingossa jonkun perheenjäsenen myös :D Minä tyttö se ajelen täällä nurmikkoa, vaikka pitäisi olla vuohenputkisodassa.

  VastaaPoista
 8. Kyllä on herkkiä morsiamia, vaikka olisi jo aika hallan väistyä! Ulos en ole vielä juuri mitään laittanut - alkukesän halla on aina niin ankaraa.

  VastaaPoista
 9. Olen ehkä maailman laiskin kasvien suojaaja. Tänä vuonna sentään ostin elämäni ensimmäiset hallaharsot ja olen jopa käyttänytkin niitä muutamana yönä. Nyt taidan vaan luottaa siihen, että kasvit ovat riittävän karaistuneet ja jätän ne suosiolla luonnon armoille.

  VastaaPoista
 10. Voi sentään, mutta ehkä sittenkin tuo päivä 10.6 on se päivämäärä jota pitäisi pitää mielessä.
  Täällä kotona orvokit kyllä kestävät, mutta kesäkodissa en uskaltanut vielä mitään kesäkukkaa jättää ulos hallaherran seuraksi.
  Hallaharsot täälläkin odottavat jos vaikka tarvetta niiden käyttöön hyvinkin löytyy. Kesäkodissa jätin kaikki daaliani kaksinkertaisen harson alle, tuskin daalioilla on mitään hätää koska nyt on ollut niin kuivaa eli liekö edes versoja maan pinnassa.
  Kevät meitä nyt kovasti koettelee, mutta maltti on valttia.
  Toivotaan kuitenkin, että hallaherra tästä pois raukenee.

  VastaaPoista
 11. Näyttää ihan taiteelta! Toivottavasti yöt lämpenevät

  VastaaPoista
 12. Kylläpä on kauniit istutukset. Toivottavasti selviytyivät hallöistä!

  VastaaPoista