keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Taivaallinen kesäkukkakeidas =)


Nuorimmaisen ylppärikemut lähestyvät huimaa vauhtia ja tänään lähdettiin naisissa vähän merta edemmäs kesäkukkaostoksille. Ja voi veljet millainen kesäkukkaparatiisi olikaan kehittynyt meidän entisen kotipaikkakunnan Ketomäen puutarhasta. Silmänkantamattomiin valtavia kasvihuoneita ja yhtään liioittelematta satoja ja taas satoja erilaisia kesäkukkia, heiniä ja erikoisuuksia. No mopohan siinä keuli jo lähtömetreillä ja melkoisen pahasti ;)

Trendikkäitä hopeanhohtoisia kesäkasveja oli lukuisia lajikkeita. Yksi erityisen kauniskasvuinen näytti olevan Hopeapallo. No niitähän tarttui tietysti matkaan. Mikä puutarhalla oli ihan kympin arvoista valikoiman monipuolisuuden ja palvelun lisäksi oli kivat ja informatiiviset kyltitykset.


Kiehtova Curry-yrtti tuoksui todella voimakkaasti currylle. Näitä olisin myös haalinut ostoslaatikkoon, mutta nuorimmainen inhoaa niin hurjasti kanaa ja curryn tuoksua, että pitkän kädenväännön jälkeen taivuin ja jätimme nämä puutarhalle.


Ihanien heinien kirjo oli myös moninainen. Useat heinistä olivat myös talvenkestäviä. Valikoiman lisäksi myös taimien hinta-laatusuhde oli erityisen kohdillaan. Joka ikinen taimi oli hyvinvoipainen ja komea.


Purppurasulkahirssit olivat komeita ja pääsisäänkäynnin istutuksiin lähti myös tällainen ihanuus.

Samoin verihibiskukset vetivät puoleensa niitä tuli Hernepensaskujanteelle kermanvalkeiden samettikukkien, punertavien onnenapiloiden ja ihanan heinän kaveriksi.


Tältä meidän kärryt näyttivät. Aivan kaikki ihanuudet eivät toki mahtuneet kärryihin. Väriyhdistelmistä tuli tuttuun tapaan siniviolettia höystettynä harmailla, vihreillä ja pronssinsävyisillä kukattomilla kasveilla.


Tässä ihanuudet kotosalla. Mukaan lähti myös yksi suuri uusi ruukku. Istutuksista ja ruukusta lisää siis seuraavalla kerralla =) Ja nyt valmistautumaan juhlan tuloon =)

18 kommenttia:

 1. Tuolla vierailisin mielelläni itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana paikka, että sopii vallan mainiosti verailukohteeksi

   Poista
 2. Eipä ihme, jos meinaa tuollaisessa paikassa vähän lähteä lapasesta ;) Oikein hyviä juhlavalmisteluja ja juhlia, ylppärijuhlat on aina niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis =) Kyllä melkoista valmistelua onkin =)

   Poista
 3. Apua miten paljon ihania kukkia ja kasveja! Hyviä juhlavalmisteluja :)

  VastaaPoista
 4. Ihania noi Hopeapallot! Tuollahan hullaantuu aivan täysin - niin paljo nkaunista mistä valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeapallot näyttivät vallan ihanilta samoin kuin monet muut hopeanhohtoiset ihanuudet

   Poista
 5. Herkullinen paikka!
  Kesäkukkia multa löytyykin jo, heiniä pitäis käydä ostamassa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihku paikka =) Heinät tekevät ihanaa rentoutta asetelmiin

   Poista
 6. Onpa siellä runsas valikoima kasveja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja paikka on melkeinpä keskellä ei mitään

   Poista
 7. Ihan no-no-paikka minulle...Loppuisi autosta tila ja pussista rahat, ennekuin olisin saanut kaiken haluamani....varsinkin nuo hopeiset kasvit...minun heikkouteni <3

  VastaaPoista