torstai 17. toukokuuta 2018

Tarhaorvokki, riippaorvokki ja sarviorvokki

Elämäni ensimmäiset orvokit =) Aiemmin en olekaan niinkään nauttinut orvokkien kauneudesta. Oikeastaan kipinä syttyi ensi kertaa nähdessäni paikallisessa kesäkahvilassa ihanan orvokkikaapin. Orvokkikaapin innoittamana tilasin tammikuussa tarhaorvokin siemeniä ja kasvatin reilut sata tainta. Paikallisesta puutarhakaupasta löysin veikeitä, monivärisiä sarviorvokkeja ja toiselta lähitaimistolta ihania riippaorvokkeja. Ja nyt taidan olla aavistuksen hurahtanut näihin ihanuuksiin =)


Sarviorvokit ovat monivuotisia ja ne kylväytyvät helposti. Saas nähdä miten näiden ihanuuksien käy? Toistaiseksi olen yrittänyt leikellä kuihtuneita kukkia pois kiihdyttääkseni kukintaa.


Tämä on ihka ensimmäinen kukkiva itse kasvatettu tarhaorvokki `rococco. Näiden kukkien pitäisi olla monenkirjavia, joten innolla odottelen miltä suuri vati näitä näyttää kukkiessaan =)


Ja viimeisimpänä ihanaakin ihanammat riippaorvokit, joita olen kastellut hanakasti, jotta kasvustosta tulisi tiivis matto jättimäiseen pesuvatiin.

8 kommenttia:

 1. Siis mitä? :D Eikö sulla ole ollut orvokkeja aiemmin? Mutta hyvä, että on nyt. Nuohan ovat aivan älyttömän suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sitä ;) Mä en oo ollu aikaisemmin juurikaan kiinnostunut orvokeista, mutta nyt tänä vuonna polvet notkahti ensi kertaa =) Nuo on nimittäin aikast sulokkaista

   Poista
 2. Itse olen vuosi vuodelta ihastunut orvokeihin aina vain enemmän, olen istuttanut noita kesäkukiksi ostamiani ensin ruukkuihin ja siirtänyt sitten perennapenkkiin. Siellä ovat saaneet kylväytyä itsekseen ja nyt niitä putkahtelee siellä täällä iloisina väriläiskänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä testata samaa tänä vuonna =) Kiitos vinkistä =)

   Poista
 3. Onpas nyt sitten orvokkeja kerrakseen! Orvokki kuuluu aina kesän ensimmäisiin hankintoihin. Ihania värisävyjä sinun kukissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kolmea sorttimenttia ja useampaa eri väriä =)

   Poista
 4. orvokit kuuluvat ehdottomasti puutarhaan:)

  VastaaPoista