sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 8. luukku aukeaa

mehiläisvahakynttilä

Tämän vuoden joulukalenteri poikkeaa hieman aiemmista. Tänä vuonna kalenteri mittaa aikaa ihanien mehiläisvahakynttilöiden muodossa. Tilasin jo marraskuun puolivälissä Briteistä ihania mehiläisvahakynttilöitä ajatuksena DIY joulukalenteri. Monen mutkan kautta lähetykseni sai erikoisia käänteitä ja lopulta paketti saapui vasta joulukuun jo alettua. Pitkittynyt paketin saapuminen ei liittynyt mitenkään postilakkoon vaan inhimilliseen erehdykseen, jossa kahden paketin laputukset olivat menneet ristiin.

Kun lopulta sain ihanat kynttilät niin yllätys oli monin veroinen siihen mitä olin kuvitellut saavani. Kynttilät oli pakattu erityisen hienostuneisiin rasioihin ja aito mehiläisvaha tuoksui lempeästi. Onneksi tilasin samalla hitusen ylimääräisiä kynttilöitäkin.

mehiläisvahakynttilä

Tämän vuoden joulukalenteri on siis mallia DIY. Se mittaa aikaa jouluun. Jokaiselle päivälle on oma kynttilänsä. Yhden mehiläisvahakynttilän paloaika on tasan tunnin. Saan siis hiljentyä joka päivä joulumietiskelyjen ääreen yhdeksi tunniksi. Yhteensä siis 24 ihanaa ja rauhaisaa tuntia uusien ideoiden äärellä, uppoutuneena ihaniin lehtiin tai nautiskelua hitaasti suodatetun kahvin parissa. Voiko parempaa ollakaan!

DIY joulukalenteri

Vajaassa tunnissa päivä kääntyi iltaa kohden ja pikkiriikkinen kynttilä oli lähes palanut. Lisää joulukalenterista ja jouluun liittyvistä jutuista voit lukea artikkelista Tee itse joulukalenteri | Podcast. Siitä voi napata vinkkejä vaikka seuraavaan vuoteen tai mikä estää tekemästä itselleen vaikka vain kymmenen päivän kalenterin.


3 kommenttia:

 1. Kiva idea tällainen hiljentymis-joulukalenteri. Mehiläisvahakynttilöiden tuoksu on mielettömän ihana.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit kynttilät. Tunnin hiljentymisen vaativa/toivova kynttilä olisi oiva lahja monelle kiireiselle.

  VastaaPoista
 3. Ihana joulukalenteri!
  Tilasitko samalla myös tuon telineen kynttilöille?

  VastaaPoista