sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Verenpisarat ottivat varaslähdön kevääseen

verenpisarat
Poikkeuksellisen lämpimät kelit näkyvät myös talvetushuoneessa. Talvetushuone sijaitsee kansakoulun yhdessä eteisessä. Lämpötila tilassa on koko talven noin + 10C tienoilla ja valoa tulvii tilaan kahdesta suuresta ikkunasta. Auringonpaiste lämmittää tilaa keväisin ja tässä näkyy tämän kevään tulos.

Käyn talvetushuoneessa noin viikon kahden välein kastelemassa taimia ja katsahtamassa kirva ja tuholaistilannetta. Nyt olin pitänyt pidemmän paussin ja kas kummaa. Talvetushuoneessa tuntuu olevan täysrähinä päällä. Verenpisarat ovat intoutuneet kukkimaan oikein urakalla. Luulen, että nautin hetken kukinnasta ja leikkaan sitten uuden kasvuston latvat pistokkaiksi ja lisään näitä ihanuuksia.13 kommenttia:

 1. Ihanat! Minullakin kukkivat pienikukkaiset aina näin kevättalvisin, suurikukkaiset ovat nirsompia :-D

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan värinen verenpisara! Kiva yllätys. Omat verenpisarani ovat vielä talviunilla, ei pienintäkään merkkiä kasvuun lähdöstä. Jospa kuukauden kuluttua alkaisivat heräillä. Mukavaa laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nuo ovat talvetuksessa valoisassa eteisessä, minkä lämpötila on + 10 C koko talvijakson. Liekkö kevään valo ja auringon säteet tehneet tepposensa.

   Poista
 3. Hupsis, siellä on innostuttu keväästä ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania! Tilasin tälle keväällä itselleni pienikukkaisen verenpisaran F. 'Whiteknight's Pearl' :in. Toivottavasti saan sen menestymään. Täytyypäs muuten nyt tutustuakin mun uuteen verenpisara kirjaan jos sieltä vaikka löytyisi vinkkejä.
  https://www.amazon.com/Fuchsia-Hamlyn-Manual-David-Clark/dp/0600591409

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahti vinkki jälleen =) Pitääpä perehtyä tuohon kirja-aarteeseesi.

   Poista
 5. Ihana kevätfiilis ja kauniin herkkä kukka! Minullakin oli aikeissa talvettaa yksi ihana verenpisara mutta en ehtinyt sitä ajoissa pelastaa syksyllä pakkasilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vasta viime vuonna ihastunut näihin ja nyt lähes lääpälläni. Ihania ovat. Onneksi uusia pistokkaita saa jo nyt kaupoista ja tuota pikaa kunnonkin taimet ovat myymälöissä.

   Poista