perjantai 21. helmikuuta 2020

Kelloköynnökset kasvamassa

kelloköynnös
Pienet kelloköynnöksen taimet Green & Clay - verkkokaupan Bergs Potter Julie ruukussa
Kelloköynnösten ensimmäinen erä on itänyt ja pienet taimet koulittu. Tällä kertaa koulin kaikki viisi köynnöksen alkua samaan suureen ruukkuun. Tarkoituksena on sitten keväällä siirtää nämä joko niitä varten erikseen perustettuun penkkiin tai sitten jättimäiseen ruukkuun. 

Rotevakasvuiset kelloköynnökset voi koulia kahteen kertaan. Kieputan ylipitkäksi venähtäneitä varsia varovasti mullan alle ja lyhennän näin varren pituutta. Kasvun edetessä on hyvä latvoa taimet muutamaan kertaan, jotta taimet rotevoittuisivat entisestään ja samalla haaroittuisivat kauniisti. 

kelloköynnös

Kelloköynnöksen kasvatuksessa erityistä huomiota tulee kiinnittää riittävään kasteluun ja lannoittamiseen. Kasvi on herkkä kuivumiselle ja saattaa siitä ottaa herkästi nokkiinsa. Kesän ajaksi köynnös kannattaakin siirtää erittäin suureen ruukkuun, jossa on riittävästi hyvää ja ravinteikasta kasvualustaa. Suuressa ruukussa kasvualusta ei pääse yhtä herkästi kuivumaan kuin pienessä.

Tulevasta kesästä ajattelin tehdä oikean köynnöskesän. Postista on lähiaikoina tulossa suuri erä pelkkiä eksoottisia köynnöskasveja. Tuota pikaa on siis luvassa lisää kesäköynnösjuttuja. Sillä välin voit kurkistaa Versoilevan sivuilta Kelloköynnöksen esikasvatusohjeet. 

1 kommentti:

  1. Kelloköynnös on kaunis kasvi. Itsekin olen joskus sitä kasvatellut ihan siemenestä täällä Hyvinkäällä. Tuo lannoittaminen ja ravinteikas kasvualusta ovat kyllä tärkeitä seikkoja.

    VastaaPoista