sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Puutarhakirjat ovat sadepäivän parhautta


Sateinen sunnuntai houkuttelee käpertymään takkatulen lämpöön ja puutarhakirjojen ihmeelliseen maailmaan. Vaikka maailma ja etenkin tieto digitalisoituu yhä huimempaa vauhtia ei mikään voita ihka oikeaa kirjaa, hitaasti lipuvaa aikaa ja lukunautintoa kahvikupponen kädessä. Näin helmikuun puolivälissä etenkin tulevan kesän suunnittelu, kasvivalinnat ja leikkokukkien kasvattaminen kiinnostavat.

Parhaimpia kirjoja näyttää lipaston päällä olevan kaksin kappalein =) Tällä hetkellä erityisen tarkastelun kohteena ovat puutarhan pensaat ja puut sekä luonnonmukainen heinäpuutarha. Olisi kiva kuulla mikä Sinulla on parhaillaan lukulistalla tai mikä puutarhakirja koukuttaa kerta toisensa jälkeen?

Teimme Katin kanssa jokunen aika sitten podcastin koukuttavimmista puutarhakirjoista. Podcastiin liittyvän koosteen voit lukea artikkelista:  Parhaat puutarhakirjat | Podcast #68 

12 kommenttia:

 1. Ihana valikoima, selkämyksen perusteella tunnistin monta, jotka löytyvät omastakin hyllystä (tai pinoista lattialta :-D )
  Tällä säällä silti ihan lempparilukemista ovat huimat naparetket yli sadan vuoden takaa. Tällä hetkellä menossa on Shackletonin legendaarinen Endurance-retki, ja olen juuri kohdassa, jossa laiva on ahtojäissä jumissa ja sen kyljet nitisevät ja natisevat... kun tietää, miten retki jatkuu, olen niin kiitollinen kuivasta sängystä ja siitä, että en ole jäälautalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakirjat vaan koukuttavat niin. Mutta meillä tyo hyllyn käyttöliittymä on hitusen hankala 😂Täällä on oltu melkoisen aallokon keskellä kun lähijoet ovat oikein kunnolla tulvineet. Melkein kuin olisi keskellä seikkailua.

   Poista
 2. Katsoin että onpas sinulla huikea määrä puutarhakirjoja. Huvikseni laskin omani ja niitä on 62, joten en kauaksi jälkeen jää...
  Kirjoja tulee selailtua silloin tällöin, talven aikana ja huonolla säällä. Parhaimpia tällä hetkellä on suomalaisten kirjat, juurikin yllä olevan Sailan, Paula Ritanen-Närhin ja myös Suomalainen metsäpuutarha-kirja.
  Minulle tärkeä on myös Givernystä ja Monetin puutarhasta kertova kirja. Kun olen päässyt siellä itsekin käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi veljet kuinka noita kirjoja kertyy. Ovat niin ihania. Sullahan on komea kokoelma, ei ollenkaan kalpene noiden mun kirjojen äärellä. Sailan kirjat ovat ihan top 10 listalla samoin kuin tuo Metsäpuutarha, sekä Monetin puutarhakirja.

   Poista
 3. Hieno kokoelma puutarhakirjoja. Niitä pitääkin olla kotona valmiina sillä koskaan ei tiedä milloin lukuinto iskee ja silloin ei välttämättä pääse heti kirjastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko olla ihan käden ulottuvilla, sillä koskaan ei voi tietää milloin vimma iskee =)

   Poista
 4. Mahtava kokoelma puutarhakirjoja. Ensin ajattelin ettei minulla ole montaakaan, mutta jos laskee anopin peruina saadut vanhat Kodin kukat-sarjan mukaan, niin niitähän onkin liki 30 kaikkiaan.
  Vaihtelevasti selaan/luen useampaakin kirjaa, jotku on jääneet vähemmälle. Kotimaiset viehättää eniten ja niistä saa eniten hyötyä.
  Teillä on kiva podcast, olen kuunnellut kaikki jaksot ja tuntuu kuin olisi itse mukana teidän kanssa touhuilemassa. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Nuo vanhat Kodin Kukat -kirjat ovat kivoja ja samoin suosin suomalaista puutarhakirjallisuutta, vaikka mukana jokunen teos muualtakin on.

   Poista
 5. Aloitin juuri Eija Klaucken aistipuutarhasta kertovaa kirjaa. Sitä ennen luin vanhoille suomalaisille tehdasalueille perustetuista puutarhoista. Tiina Koskimies, Patruunan puutarha ja työmiehen kessupenkki. Se voisi kiinnostaa sinuakin👍 Sitä ennen taas F. Runebergin puutarha oli iltalukemisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tuon Eijan kirjan juuri joulun alla. Mielenkiintoinen kertomus. Tuo Patruunan puutarha pitääkin oitis etsiä käsiin jostain. Kiitos vinkistä.

   Poista
 6. Siitä lähtien, kun puolitoista vuotta sitten muutimme maalle, olen saanut puutarhurointia harrastavalta ystävältäni lahjaksi puutarhakirjoja. Kaikki puutarhakirjani ovat peräisin häneltä, ja lukiessa lisäiloa tuo se, että kirjat on huolella valikoitu, ihan minua ajatellen. Näin aloittelijana kaikista eniten iloa on tuonut tuo sinunkin kuvassasi oleva Kukoistava kotipuutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi, mikä ihana ystävä. Hyvät puutarhakirjat ovat erityisen hyviä niin aloittelevalle kuin syventävällekin puutarhurille.

   Poista