torstai 31. maaliskuuta 2011

Piirongin laatikosta löytyi sittenkin kesä

Talvi on jälleen hörähtänyt ohitse ja on mitä ilmeisemmin aika heräillä talviunilta. Ainakin postiluutikkoon tupsahtelevien siemenpussukoiden määrästä päätellen jotakin sen tyyppistä on käynnissä. Aurinko tulvii pölyn peittämistä ikkunoista ja suuri oliivipuu on kuin ihmeen kaupalla selvinnyt hengissä vähintäänkin arveluttavista talvisäilytysolosuhteista.

Koska siivoominen ei edelleenkään kuulu päälimmäisiin intohimoihimme niin jokainen siivous on postauksen arvoinen =). Vanha ajan kultaama kansakoulumme on jälleen raottanut salaisuuksiaan ja siivousvimman tiimellyksessä löytyi piilossa ollut kesäkin. Nimittäin nuorimmaisen ihmeellinen perhoskokoelma oli visusti ollut talviunholassa suuren salin piirongin laatikossa. Ja varovaisesti avatessani kylmillään olleen huoneen kaappeja ja laatikostoja yht äkkiä edessäni hohti ihmeellisen valovoimaisena säilynyt, A4 kopiopaperiin arkistointiteipillä teipattu perhoskavalkaadi. Suuri lupaus kesästä oli saapunut. Nuorimmainen on kovasti suurpiirteistä ja ronskin luonteista sorttimenttia ja niin kokoelman tyylikin oli.


Ruukkurivistö odottaa kevään ihanuuksia, helmililjoja, grokuksia, narskuja ja ties mitä sulokkaita.

Jotta perhoskeräily sujuisi sutjakkaasti tänäkin kesänä niin potagerin laitamille on tulossa suoranaisia perhoshoukuttimia, sekalaisia herkkupaloja, joiden seassa voi lasipurkilla näppäräsorminen perhossaalistaja poimia yhden jos toisenkin ihmeellisyyden kokoelmiinsa.

Lisää kummallisuuksia löytyi kansakoulun vanhan puutarhaopin kirjasen välistä. Rakkauskirje. Kansan kynttilä Neitsyt Eila Kajander. Hmmm. Suorastaan arveluttavaa tirkistelyä ajan kellastamaan salaiseen viestiin.

Armaani Karvakorva luki kirjeen otsikossa. Huh mitä viestejä 40-luvulta. Taidampa hörpätä höyryävää kamomillateetä kevään ensimmäisen postauksen kunniaksi ja sukeltaa Adelen vaikuttavien rytmien syvyyksiin.

8 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin =D Siemenpussukoita hiplaillaan täälläkin, mutta metristen hankien keskellä on hieman vaikea kuvitella, milloin niitä pääsee kylvämään...

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin! Kovasti täälläkin odotellaam lumen sulamista ja puutarhatöihin pääsemistä. Tosin nyt pihaa katsoessa näyttää, että olisi Lapissa etelärannikon asemasta.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa päästä taas kansakoulunne kuulumisten pariin! Tästä se uusi kasvukausi taas alkaa, nautitaan!

  VastaaPoista
 4. No juu, kyllä nyt on aika jo talvihorteesta heräillä. Täällä on meikäläinen jo täydessä touhussa, noh..en nyt ihan, mutta suunnitteluvaihe on meneillään kovaa vauhtia.
  **
  Ai miten ihana kirje,ja wauh..Armaani Karvakorva, on sitä ennenkin osattu. IHANAA.
  Ihana rakkaukirje, oikea aarre.♥

  Perhoskokoelma on tosi hieno ja varmaan kesällä kasvaa entisestään, niin kivoja perhoshoututtimia pihallesi tulee.

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa takaisin :) Kevät ja kesä tulee kohisten... Siemeniä on istutettu ja pieniä taimia kasvaa.
  Ah, tuo Adelen biisi on ihana, laitoin sen kännykän soittoääneksi...
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kävin omassa blogissani kurkkaamassa ja kappas vaan, potagerissa oli herätty! Hienoa että jatkat taas kirjoittamista, uskon että moni on kaivannut kuulumisia kansakoulusta!! Ihana kirje, ajatella että nuo ihmiset ovat todennäköisesti jo poissa jotka lemmenvaloja vakuuttivat musteen ja paperin avulla. Millainen oli heidän elämänsä, sitä on kiehtovaa miettiä. Noita ulkomaisia siemenluetteloita en uskalla edes selailla, tulisi varmaan konkurssi..

  VastaaPoista
 7. Oli iloinen yllätys, että Jori on herännyt talvihorroksestaan ja palaa taas puutarha-areenoille. Siemenpussit ja ruukut odottelevat ahkeria kätösiä. Pian siellä teilläpäin lehähtää perhosparvi potagerin ylle. Sitä nyt odottelemaan!

  VastaaPoista
 8. No huhhuh nuo kirjeethän on melkein por..a ainakin 40-luvulla. Tosi söpöä...karvakova:)

  VastaaPoista