Kauan haaveilemani myskikurpitsat ovat saapuneet kauppojen vihannestiskeille. Olen kuullut houkuttelevia juttuja myskikurpitsasakeiton viettelevästä mausta ja pitihän sitä itsekin kokeilla. Arlan sivuilta löysin houkuttelevan ohjeen, jossa kurpitsanpuolikkaita paahdetaan uunissa ensin 40 minuuttia ja sitten aloitetaan itse keiton valmistus. Paahtaminen tuo kurpitsan aromit mahtavasti esiin ja kurpitsoja on myös huomattavasti helpompi käsitellä.
Eli ensin kurpitsa halkaistiin ja poistettiin siemenet. Sitten kurpitsat aseteltiin kuori ylös päin uunipellille. Kuoreen pisteltiin haarukalla muutamia reikiä ja valeltiin pintaan oliiviöljyä. Uuni 200C ja 40 minuuttia paahtamista.
Tämän jälkeen kattilaan pilkottiin palsternakka, sipuli ja bataatti. Näitä kuullotettiin mustapippurilla maustettuna voissa viitisen minuuttia. Sitten paahtunut kurpitsa kaavittiin kuullotettujen juuresten sekaan ja lisättiin reilu puolilitraa vettä sekä kasvisliemikuutio. Keitettiin koko komeus kypsäksi ja soseutettiin sekä lisättiin kuohukermaa =)
Huh miten hyvää keitto olikaan =) Vanhimmainen tuli tyttöystävänsä kanssa juuri parahiksi kotosalle ja nautimme yhdessä höyryävää myskikurpitsakeittoa ja suupaloina oli itse tehtyjä patonkeja. Voiko tämän ihanampaa lauantai-iltaa ollakkaan =)
Kasviskeittojen ystävänä reseptiä täytyy kokeilla, ainakin niin herkullisen väristä, kurpitsan paahtaminen onkin mielenkiintoinen juttu..
VastaaPoistanjamskis ja paahdetun kurpitsan maku oli melko pehmeä ja makea =) Kannattaa kokeilla =)
PoistaSlurps, kun näyttääkin hyvältä.
VastaaPoistaslurps ;) melkoisen maukasta oli
PoistaNamnam, onpas houkuttelevan kuuloinen resepti! Meillä tuli kokonaista neljö kappaletta tavallisia isoja keltaisia kurpitsoita, joten keittoa saattaa tulla tehtyä myös, en tiedä tuleeko samanlaista kuin myskikurpitsasta, mutta aion kyllä koittaa. Siemenetkin on muuten hyviä paahdettuna vaikka salaatissa, suosittelen!
VastaaPoistaNoita paahdettuja siemeniä pitää kokeilla ensikerralla =) Varmasti tavallisestakin kurpitsasta tulee herkullista keittoa
PoistaMahtavaa! Tästä reseptistä olenkin haaveillut!
VastaaPoistaTäällä noita myskikurpitsoja kaupan ja torin hyllyt notkuu ja halvalla lähtee!
Siis heti huomenna paikalliseen espanjalaiseen markettiin ja kurpitsat koriin ja kotiin!
Maanantaikeitto on pian hellalla! Kiitos! Ja aurinkoa täältä vielä lähettelen!
Oi aurinkoa täällä tarvitaankin =) Onneksi meikäläisissäkin kaupoissa on näin syksyisin ties mitä herkkuja =)
PoistaMyskikurpitsa onkin ihan uusi tuttavuus. Onneksi laitoit kuvan kokonaisesta, muuten en osaisi edes löytää tuota vihannestiskiltä =) Kuulostaa herkulta, ehkä tätä pitää kokeilla!
VastaaPoistaEhdottomasti pitää kokeilla =)
PoistaKaunis ja varmaankin makoisa kurpitsa. Mahtaisiko kasvatus onnistua meillä, muistaakseni vaatii hyvin lämpimät olosuhteet. Voisihan sitä kokeilla.
VastaaPoistaMuistaakseni kestää kasvaa hurjan kauan. Ehkäpä pitää ensikesänä kokeilla =)
PoistaMyskikurpitsasta en ole ennen kuullutkaan. Varmasti hyvää
VastaaPoistaSuorastaan herkullista =)
PoistaKiitos reseptistä ja kokemuksista!
VastaaPoistaNyt näyttää olevan muotia paahtaa juureksia uunissa ennen keittämistä. Tein kookospunajuurikeittoa ja punajuuria paahdettiin myös uunissa ennen keittämistä.
Istutin kaksi myskikurpitsan tainta keväällä, mutta sato ei ehtinyt valmistua. Kesäkurpitsaa sen sijaan sai hakea useampaankin otteeseen.
Paahtaminen tiivistää hitusen makua ja tuo makeutta =) Tuota arvelinkin, ettei myskikurpitsat oikein ehdi meidän lyhyessä kesässä valmistua
PoistaSe on niin superkurpitsa! On aivan mahtavaa, kun niitä saa nykyään kaupasta. Edellisvuonna sain omista mahtavan sadon, tänä vuonna en niinkään. Ensi vuonna taas uusi yritys.
VastaaPoista