perjantai 6. helmikuuta 2015

Kevättä odotellessa


Kevät on täällä - ainakin melkein. Ensi kertaan lähes kahteen kuukauteen aurinko paistaa ja kevätsuunnitelmat ovat pikkuhiljaa alkaneet virrata mieleen. Unelmat potageria ympäröivästä orapihlaja-aidasta, välitilan perustustöistä, uusista kevät kylvöksistä ja ahhh... kaikki potagerin ihanuudet valtaavat jo alati mielen. 

Kevätmieli ajoi tänään myös tutkimaan kukkakauppojen valikoimia ja piskuiset helmililjat olivat saapuneet ja eihän niitä voinut vastustaa. Kylvöpuuhat ajattelin suosiolla jättää huhtikuulle, mutta pikku sipulikukkien keräily voi näköjään jo alkaa =) Viime keväiset sipulihankinnat ilahduttavat tänä keväänä potagerin käytävillä. Voi miten kaipaankaan jo mullan tuoksua ja kevättöitä =)24 kommenttia:

 1. Minäkin piilottelin sipuleita viime syksynä, ihanaa odotella josko jotakin uutta nousisi keväällä maasta!
  Meillä on lunta ihan hirmuisesti, kestää tosiaan aikansa ennenkuin maa on paljaana. Onneksi ensiapua saa kevätkukista, tv: puutarhakausi alkaa huomenna ja matka kesämaahan on tilattuna. Valoisaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinut kesämaahan menijää =) Täällä odottelu on vielä niin pitkää. Meillä onneksi tuota lunta on melko vähän ainakin toistaiseksi. Ihanaa reissua sinulle =)

   Poista
 2. Ihana aurinko ja tippuvat räystäät toivat eilen lisää kevään odotusfiilistä.
  Noita kukkasipuliruukkuja voi jotenkin tosi hyvällä omalla tunnolla ostaa, kun ne voi istuttaa maahan ilahduttamaan.
  Ja sitä ennen ne kyllä tuovat niin keväisen tunnelman sisälle. Moninkertainen ja pitkä ilo. :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusipuleihin iskee himo aina näin keväisin. Etenkin ohta kun niitä alkaa kukkakaupoissa olemaan jo hyvin saatavilla. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle =)

   Poista
 3. Kevätfiilikset heräilevät, eilinen auringonpaiste oli jotain aivan ihanaa ja talven puuduttamaa mieltä hoivaavaa. Puutarha-ajatukset pyörivät mielessä koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin juuri lenkillä ja koko ulkoilun jutuissa pyöri uudet suunnitelmat ja puutarhakujeet. Voi kumpa aurinko porottaisi jo kiivaammin =)

   Poista
 4. Voi että meillä ei ole aurinko kuin hieman pilkahdellut pilven takaa. Jospa tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä aamu näytti lupaavalta, mutta nyt taas tummanpuhuva harmaus roikkuu maisemien yllä. Mutta toivoa on jo selvästikin ilmassa =)

   Poista
 5. Puutarhasuunnitelmat pyörivät päässä koko ajan :) Ei aikaakaan kun päästään tuumasta toimeen! Harmi ettei tänään ole ainakaan vielä aurinkoa näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin parasta suunnitteluaikaa =) Ihana tonkia vanhoja lehtiä ja etsiä uusia inspiraation lähteitä.

   Poista
 6. Eilen pilkahti täälläkin aurinko ja ai että se piristi päivää ihanasti. Ihanaa lauantanjatkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko niin lämmittää mieltä =) Mukavaa lauantaita myös Sinulle =)

   Poista
 7. Ihanaa, kun aurinko alkaa aika ajoin pilkahdella taivaankannella ja muistuttaa olemassaolollaan lähestyvästä keväästä. Nyt voi vielä kaikessa rauhassa suunnitella tulevaa kasvukautta ja mahdollisia uusia projekteja puuutarhassa. Minäkään en vielä hötkyile siemenkylvöjen kanssa. Olen huomannut, että liian aikaiset kylvöt eivät ole ainakaan omalla kohdallani kannattaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nuo liian aikaiset kevätkylvöt ja honkkelit taimet eivät tänä vuonna houkuta vaan ajattelin tehdä kaikki kylvöt suoraan ulkosalle niin hoito on helpompaa. Mutta sitäkin enemmän haaveilen kaikista uusista suunnitelmista ja ihanuuksista =)

   Poista
 8. Auringon voima on kummallinen, kovasti alkaa ajatus kääntymään pihatöiden toteuttamiseen, kun vesi alkaa räystäältä tippumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa saamaan siivet alleen =)

   Poista
 9. Kiva kun tulit takaisin, oli jo ikävä :) Kivan näköistä on potagerissasi talvellakin.

  VastaaPoista
 10. Pari päivää on taas ollut niin ihanan lämmintä, että parvekkeelle on saanut laittaa jo sipulikukkia... ja ulkona linnut laulavat jo niin keväisesti. Ihan on jo kevätfiilis. Tosin nyt täytyy ottaa sipulikukat sisälle, kun huomisaamuksi on taas luvattu pakkasta. Näin se kevät alkaa pikkuhiljaa : )

  VastaaPoista
 11. Aurinko tekee kyllä ihmeitä, herättelee meitä pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
 12. Orapihlaja on kyllä aitana kaunis. Meilläkin on osa aidasta orapihlajaa. Erityisen kaunis leikattuna. On jännä miten se on menettänyt suosiotaan. Kaikilla taimistoilla sitä ei saa muuta kuin tilaamalla. Piikit ovat tympeitä, muuta pensas on kuitenkin pitkäikäinen, terve ja kaunis. Hyvä valinta!

  VastaaPoista
 13. Multaan piti jo sormet upottaa! Laitoin siemeniä itämään;)

  VastaaPoista
 14. Hyvää Ystävänpäivää! Blogissani onpostia sinulle!

  VastaaPoista
 15. Oho, teillä on lunta!
  Mukavaa kevään odotusta. Minä odottelen huhtikuun loppuun että maa pilkottaa jostain :)

  VastaaPoista