sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ihanaiset koristeet ja kevään odottelua

Joulu on hurahtanut kuin siivillä. Otin jo joulun alla nämä kuvat kun ajattelin vähän fiilistellä joulutunnelmaa. Kuljin joulunalla työkeikoilla, Helsingissä, Turussa ja Tampereella ja tietysti retkillä tarttui matkaan ihanaisia joulukoristeita. Joten nyt on viimeiset hetket vilauttaa ihanaisia joulukoristeita, ennen kuin joulun purkuutyöt alkavat.

Muutama kuukausi sitten aloitimme työkavereiden kanssa pienoisen kevennyskuurin ja sitä myöden aloitin pienoisen kunnonkohotuskuurin. Joulunajan ihanaiset kelit ovat siis houkutelleet tuonne raikkaaseen ulkoilmaan reippailemaan ja onpahan muutama nuotiokin ehditty poltella. Kunnon kohotus on tuonut lisää virtaa ja touhua ympärille, niin ettei ole edes ehtinyt tänne blogien ihmeelliseen maailmaan. Nyt kuitenkin pitäisi ottaa niskasta oikein urakalla ja ryhdistäytyä myös täällä. Tänään havahduin, että kohta puoliin olisi syytä tehdä siementilaukset ja tehdä artisokkakylvökset. Siihen malliin viime kesänä ihastuin noihin latva-artisokkiin. Sitten pitää muutoinkin katsahtaa kaikkien ihanaisten perennojen ja uutuuksien siementilaukset kuntoon.

Myös syksyn aikana salakavalasti alkanut sukkavillitys on johtanut uusiin lankatilauksiin ja tammikuun alkumetreillä odottelen saapuvaiseksi ihanaisia englantilaisia sukkalankoja, jotka on värjätty puutarhan lintujen sävyin. Ahh, miten inspiroivaa =) Tällä kertaa olen ajatellut polvisukkien kutomista =) Aika hurjaa, mutta koukuttavaa.


20 kommenttia:

 1. Kauniita koristeita. Nuo bambilautaset ovat suloisia.

  Hyvää ja rauhaisaa loppuvuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Bambikoristeet lukeutuvat minunkin suosikeihin

   Poista
 2. Ihania koristeita. Pirtsakat kelit todellakin houkuttelee ulkoilemaan. Säätä ei voi nyt moittia, kun vihdoin tuli lunta ja pakkasta. Ihana talvi.

  VastaaPoista
 3. Kauniit koristeet, varsinkin tuo punarinta!

  VastaaPoista
 4. Mistä ole löytänyt noin kauniit koristeet? Kerrassaan upeita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stockmannilta Tampereelta nuo bambi ja lintuaiheiset, muut Helsingin Stockkalta

   Poista
 5. Kyllä sitä on aina joku kaunis koriste ostettava, kun osuu kohdille. Ihastuttavia ovat!
  Onko väliä, mitä siemeniä valitsee kylvettäväksi, kun artisokkaa tavoittelee? Itse en ole sitä vielä kokeillut. Tiedän, että se vaatii pitkän esikasvatuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna kylvin aivan tavallisia latva-artisokan siemeniä. Nyt kun perehdyin niihin uudestaan, niin enpä oikein osaa vastata. Laitan tänäkin vuonna niitä perussiemeniä =)

   Poista
 6. Oi apua, tuo punarinta olisi ihan pakko kotiuttaa. Mistämistä olet moisen bongannut?

  VastaaPoista
 7. Kauniita, vanhanoloisia joulukoristeita. Eihän noin kauniita voi pelkästään joulun ajaksi nostaa esille. Ainakin nuo eläinaiheiset voisivat olla vaikka talvikoristeita.

  VastaaPoista
 8. Voi tuota punarintaa, sopisi meille. Joko näin aikaisin aiot kylvää artisokat? Minulla on niitä joka vuosi ja tekevät hienoja emejä, mutta koskaan ne eivät ole ehtineet kukkia. Tänä vuonna ajattelin kokeilla kardonia jos vain löydän jostain siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin aikaisin pitää kylvää, jotta ehtivät kukkia =) Exotic Gardenilla näytti olevan noiden kardonien siemeniä =)

   Poista
 9. Upeita koristeita olet löytänyt! Eihän noita malta riisua pois =) Sukkavillitys on tarttuvaa ja vie mennessään, polvisukkakuvia odotellessa ;) Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkavillitys on näköjään melkoisen paha koukuttamaan =)

   Poista
 10. Kuinka ihania koristeita! Kuinka sinun artisokat kasvoivat? Minä en saanut satoa, eivät vain ehtineet :( Laitoin myös monivuotista kasvamaan, saa nähdä selviävätkö talvesta :)
  Sukkavillitys on paha, kun se päälle iskee, mutta kyllähän ne valmiit tuotokset on sitten upeita.
  Upeaa alkanutta uutta vuotta <3

  VastaaPoista
 11. Ihan mielettömän ihanat nuo eläinaiheiset koristeet! Ottaisin mielelläni tännekin :)
  Ja niistä siemenistä. Mä olen vieläkin joskus miettinyt sitä miten järjestelmällinen olet noiden siementen kanssa. Mä olin kyllä ihan vikana siinä jonossa, kun noita taitoja jaettiin. Aion kylvää sun neuvoilla siemenet tänä keväänä. Oletko muuten kokeillut kylvää koristeheinien siemeniä ruukuissa ulkona? Ne kun tuppaa olemaan herkempiä.

  Mä päätin aloittaa uudella blogilla, uudella nimellä. T. gardeniankati

  VastaaPoista