sunnuntai 2. elokuuta 2015

Valkeita kukkapilviä =)

Kanitarhan kukkamaalla kukkii hortenssiat Early Sensation, Vanille Fraice "Rehny" ja Sundae Fraise sekä helminukkajäkkärä. Valkoista, valkoista ja valkoista =) Kanitarhan kukkamaa on muutoin niin riistäytynyt, ettei siitä tohdi yleiskuvaa ottaa. Mutta tänä syksynä on vielä todo-listalla tuon kukkamaan tienoon uudistus ja kuntoon laitto. Silloin sitten esittelen alueen tarkemmin =) Ja siihen asti vain tyydymme ihastelemaan valkeita kukkapilviä ;)

Hortenssioissa on jotain nostalgista. Ne tuovat tuulahduksen lapsuudesta ja äitini tädin luona vietetystä ajasta. Siellä oli näet jättiläissuuria hortenssioita. Meidän hortenssiat ovat vielä pieniä. Mutta jonain päivänä nämäkin ehkä kasvavat jättiläisiksi =)


Eija´s Gardenista aikoinaan hankittu helminukkajäkkärä on ollut kiitollinen kukkija vuodesta toiseen. Heleän vihreä puska valkeine kukkapalloineen on kiehtova yhdistelmä luonnonkukkamaisuutta ja puutarhakukkia. Valkokukkainen lumikärhö on soluttanut lehtiään nukkajäkkärän kukintojen sekaan.

Ja lisää hortenssioita =) Hortenssioiden nimikyltit ovat seonneet ja juuri nyt en muista mikä tämä tuosta yllä mainitsemastani kolmikosta on. Mutta kukinnot ovat suuret ja kauniit, etenkin kun nuput ovat limeeseen taittuvaa keltaista.Ja samaan aikaan toisaalla potagerissa mantsuriankärhö kylpee auringossa.


20 kommenttia:

 1. Aah, nyt on NIIN mun lemppareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =)Valkeassa on joku sellainen rauha ja levollisuus =)

   Poista
 2. Onkohan minun tuntematon pensaani hortensia... Kiitos taas tunnistusavusta :D Tuollaiset valkoiset kukkapilvet ovat kerrassaan lumoavia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortenssiat ovat aika sanoloisia kukinnoiltaan =) Valkeat kukkapivet ovat lumoavia =)

   Poista
 3. Alkaa olla hortensioiden aika. Ihania, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Mukava nähdä kukoistava mantsuriankärhö. Ostin keväällä sitä pari pientä alkua. Kasvu on ollut kovin vaatimatonta. Toivottavasti selviää talvesta ja ensi kesänä kasvaa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantsurioiden pitäisi olla melkoisen kestäviä =) Meillä ainakin ne on vuosi vuodelta vankistunut melkoisesti =)

   Poista
 5. Upeita kukkapilviä, hortensiat ovat viemässä sydämeni (siis nekin), ja tuo 'Mandhurica', mulla se kasvaa varjossa ja aloittaa pian kukinnan, ihana kukka, mun ensimmäinen kärhöhankinta silloin aikoinaan Tuovi ja Veijo Miettisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantsurian kukkapilvet ovat niin valtaisia, yltäkylläisiä ja runsaita, että ihan huimaa =)

   Poista
 6. Hortensiat, liljat ja ponit; siinä mun rakastamien suursuosikkien pyhä kolminaisuus :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Puutarhassa tämä on juuri parhautta =)

   Poista
 8. Hortensioista ihan huumaantuu, onneksi loppukesälläkin on paljon kaunista katseltavaa!

  VastaaPoista