lauantai 9. syyskuuta 2017

Keittiö vihertää =)

Tuttuakin tutumpi syksyn hulina on päällä. Ilmojen kylmettyä myös asuin pinta-ala kutistuu ainakin meillä. Vanhan kansakoulun 80m² vanha sali sulkee ovensa talveksi samoin 40m² suuri eteinen. Tämä tarkoittaa tänä vuonna näköjään sitä, että kaikkialla jäljelle jäävässä tilassa on viherkasveja, valtavasti viherkasveja.

Keittiön pöydän ääressä istuessa rönsyliljan rönsyt, juorujen lähes pöydälle ulottuvat versot ja muut eläväiset peittävät paikoin näkymää. Pienistä aukoista sieltä täältä voi sentään nähdä palan seinustaviertä, kirjapinon tai jonkin muun yksityiskohdan.Pikkuhiljaa myös kirjapinot ovat vaeltaneet ja järjestäytyneet. Tässä näkyy tuvan kasvillisuutta, puutarhaa ja viherkasvisisustusta käsittelevä kirjapino, toinen mokoma on työhuoneessa ja vielä kolmas makkarissa. Huh - pitäisiköhän perustaa puutarhaa ja viherkasvivillitystä sivuava kirjasto johonkin nurkkaukseen?


28 kommenttia:

 1. Raikasta vihreyttä ja niin viihtyisää. -Katja

  VastaaPoista
 2. Mikä on tuo hauskannäköinen, vähän oudon sateliitinnäköinen, kasvi kirjapinon päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kilpipiilea =) Oikein suloinen ja helppo viherkasvi

   Poista
 3. Vihreää viihtyisyyttä. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Mullakin on jotenkin viherkasvivimma. Mut onhan ne ihania!

  VastaaPoista
 5. Vihreän keskellä on varmasti tunne kuin asuisi jatkuvan kesän keskellä.

  VastaaPoista
 6. Eikös niissä teidät talvihuoneissa kuitenkin pysy plussan puolella? Nehän vois olla monille kasveille mieleisiä tiloja😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpäs se - niissä menee lämpötila reilusti pakkaselle kun niitä ei lämmitetä =(

   Poista
 7. Onpa kaunista ja niin tunnelmallista!

  VastaaPoista
 8. Onko tuo kirjapinon vieressä oleva kasvi joku tyräkki? Olen sitä monessa paikkaa ihastellut :) Sinullahan on oikein talvipuutarha kodissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pylvästyräkki =) Tuohan on varsin viehättävä ajattelutapa - oi talvipuutarha <3

   Poista
 9. Ihana fiilis! 💚🌿
  Vihreys virkistää, kun ulkoelämä supistuu.
  Mun piti hankkia lisäkirjahylly puutarhakirjoille. Silti niitä lojuu joka huoneessa, kun aina joku on luvun alla. Puutarhakirjoja ei voi olla koskaan liikaa... Aattele, kun olis puutarhakirjojenkirjasto täynnä kasveja! Mä en lähtis ikinä sellaisesta huoneesta pois! Tai oikeastaan meillä alkaa olla joka huoneessa sen näköistä. Kasvit ja kirjat vaan lisääntyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakirjasto talvipuutarhalla <3<3<3 Voisiko ihanampaa ollakaan

   Poista
 10. Ihanat viherkasvit. Teillä menee talven ajaksi kiinni se määrä tilaa, mitä me käytetään asumiseen ympäri vuoden. Ei ihme, että tulee viherkasviruuhkaa.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanaa! Voitte perustaa viherkasvilukuhuoneen<3 Mikäs siellä olisi lueskellessa ja nauttiessa herkkuja, samalla ihastella vihreyttä kun ulkona on maa valkeana. Kirjat vaan on niin ihania, niitä hankkii aina lisää kun vaan löytyy sellainen mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 12. Hienosti ovat viherkasvisi esillä, niin raikasta ja viihtyisää. Onko tuo yläkuvassa oleva riippukukka liisankukka, sitä minulla oli aikoinaan. Olen kuullut sitä kutsuttavan myös jollain toisella nimellä mutta en muista millä.

  VastaaPoista