sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Jättipoimulehtien kukintojen leikkaaminen


Jättipoimulehtien kukintojen leikkaaminen on taas käsillä. Jättärit ovat kovia siementämään ja levittäytymään, jollei tätä vaihetta muista tehdä. Eilen radiossa puheltiin linnuista. Niiden laulu on kuulemma vähentynyt. Tämä kielii siitä, että ollaan matkalla kohti syyskesää. Huh - näin nopeasti!


Jättipoimulehtien kukintojen poistaminen on oikeastaan helpompaa kuin luulisi. Näin sateen jälkeen kukinnot saa helposti irti vetämällä. Jos työn haluaa tehdä saksilla on jättipoimulehti nerokkaasti auttanut saksijaa. Kunkin kukkavanan tyvessä, siellä mistä pusikko kasvaa maan uumenista on ruskea tuppi. Ei siis tarvitse pöheikön seasta etsiä mikä on kukinto ja mikä lehti vaan kukinnot löytää ruskeiden merkkien avulla nopeasti.

Yksitoista vuotta on tehnyt tehtävänsä ja potager on runsastakin runsaampi. Melko kovalla kouralla saa nykyisin kaivaa taimia pois, leikata puiden oksia ja raivata näkymiä. Seuraavaksi olisikin etsinnässä rehevään, hiekkamultamaahan, varjoisaan, mutta suojaisaan jotakin maksimissaan 40 cm korkeaa perennaa. Jos sinulla on takataskussa hyviä ideoita niin otan niitä mielelläni vastaan.



1 kommentti:

  1. Ihanat pytyt siellä pilkistää💚 Kasviehdotuksia kuunlilja ja valkotäpläimikkä. Tuo imikkä muodostaa meillä tosi kaunista pintaa varjossa lammikon takarinteessä lähes vuoden ympäri.

    VastaaPoista