sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Samettikukka Strawberry Blonde hurmaa


Rakkaus nostalgisiin samettikukkiin on noussut uusien lajikkeiden myötä. Pehmeän pronssiin, lämpimään oranssiin, rusehtavan punaiseen ja lämpimään keltaiseen taittuva Strawberry Blonde on vienyt sydämeni jo toista kesää peräkkäin. Pronssinen koristeheinä ja hopeakäpälä saavat samettikukan entisestään hehkumaan kauneuttaan.


Luonnonmateriaalia kauniisti muistuttava laakea kori on kuin tehty näille ihanuuksille. Saunan terassi täyttyy uhkaavasti toinen toistaan ihanammilla kukilla. Lisää kukkaloistoa on tulossa lähipäivinä kunhan ehdin ruukuttamaan muutkin samettikukat, mustat petuniat ja koristeheinät.

Innostuin samettikukista niin, että tein niistä artikkelin Versoilevaan. Artikkelissa juttua mm. samettikukkien juuriston ominaisuuksista ja siitä miksi samettikukka on hyvä kumppanuuskasvi porkkanalle ja perunalle. Samettikukka on helppo ja monipuolinen kesäkukka -artikkeli löytyy tämän linkin takaa.


5 kommenttia:

 1. Vähän erikoisempi väri, ihan kiva. Sammareita on helppo kasvattaa itsekin ja kerätä siemeniä. Kokeilin viime kesänä siemenistä kasvatettujen vaaleankeltaisten siemenistä kasvattaa ajatuksella, ettei väri kuitenkaan periydy. Nyt avautui jo ensimmäiset vaaleankellertävät kukat :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten unohdin tämän samettikukan kokonaan??? Olen ihaillut sen väriä jo viime keväänä ja silloin oli tarkoitus sitä jo kasvattaa, mutta se sitten jäi. Tässä on niin kauniit värit että!

  VastaaPoista
 3. Minullakin syttyi samettikukkarakkaus joitakin vuosia sitten, sen jälkeen olen joka vuosi kasvattanut omat kukat kasvilavaa reunustamaan. Toistaiseksi olen kasvatellut niitä perinteisiä värejä, mutta pitää varmaan ottaa valikoimaan kaikenlaisia uusia herkkujakin :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kukkaistutus! Mausteisen värinen!

  VastaaPoista