keskiviikko 12. elokuuta 2020

Viiden sortin viinimarjat

 


Pikkuhiljaa arki asettuu jälleen uomiinsa. Töiden jälkeen toinen työpäivä odottaa kotosalla. Puutarha on pikkuhiljaa kuoriutumassa rikkaruohokuorrutuksesta, viinimarjat kantautuvat ämpäri ämpäriltä pakastukseen ja lavakauluksiin on kylvetty alkavan syksyn viimeiset salaatit ja tillit. 

Parasta alkavassa syyskaudessa tai loppukesässä (kummaksi tätä aikaa haluaakaan kutsua) on kirpeät viinimarjat. Vihreät ovat makeimpia, mehukkaimpia ja ihanimpia. Valkoiset ja vaaleanpunaiset aavistuksen miedompia kuin punaiset ja mustat sokerisia herkkuja. Ehdottomasti parasta on sekoitus - viiden kombo sellaisenaan, kreikkalaisen jugurtin kanssa tai sekoitettuna puuroon. Pakastan viinimarjat aina kokonaisena ja syön niitä läpi talven pakastimesta, joka ikinen aamu. Pusseja pitää talveksi olla siis reilusti. 

Mikä on sinun herkkumarjasi ja miten säilöt sen talven varalle?

Uusimmassa podcastissa pureuduimme Katin kanssa herukoihin ja karviaisiin, niiden hoitoon ja kasvatukseen sekä eri lajikkeisiin. Podcastin voit kuunnella alla olevalla soittimella ja lisää aiheesta voit lukea artikkelista Herkulliset herukat ja karviaiset | Podcast #91.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti