sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Patio ja narsissit - kevät on täällä!

patio, kevät, bergs potter ruukut

Viime keväänä valmistunut patio ilahduttaa etenkin näin varhain keväällä. Perunanarsissien huumaava tuoksu, tetenarsissien keltaisuus ja suloiset helmililjat aavat kevätkauden. Lämmin tuulenvire houkuttelee hetkeksi istumaan korituoliin ja ihastelemaan kevään valoa, tuoksuja ja ääniä. 

narsissit, perunanarsissi, bergs potter ruukut
Kevään ehdoton lempikukkani on täyteläinen ja voimakkaasti tuoksuva perunanarsissi. Sen kerrotut ja kerman valkeat kukat ovat erittäin suloisia. Valkoisen lomasta pilkottaa hitusen kellertävän oranssia kukan keskiosaa, mikä saa valkean näyttämään lämpimältä ja kutsuvalta. Sen tuoksu on yksi puutarhan voimakkaimmista tuoksuista ja tuo voimakkaasti kevään tuntua.

perunanarsissi
patio
Keltainen luo kivan pirteyden pieninä annoksina, etenkin kun se yhdistyy valkoisen raikkauteen. Kokonaisuuteen riittää muutama Tetenarsissi, jotta keltaisuus ei ottaisi liikaa valtaa ja tuntuisi tunkkaiselta. 

Narsissit ja kevään sipulikukat nauttivat auringosta ja valosta sekä viileästä ilmasta. Ulkona terassilla, patiolla tai viileällä parvekkeella ne kukkivat pitkään. Liiallinen lämpö saa nämä kevään ensimmäiset kukkijat venähtämään nopeasti liikaa pituutta. Silloin voi ottaa sakset esiin ja napata narsissit maljakkoon, sillä ne kestävät hyvin myös maljakossa. Mitkä ovat sinun kevääsi ihanimmat kukkijat?

patio, kevät

4 kommenttia:

  1. Kyllä ne ovat juurikin perunanarsissit ja lisäksi helmililjat. Molemmista olen jo nauttinut tässä kevään aikana. Täytyy hankkia niitä runsaasti vielä pääsiäiseksi.

    VastaaPoista
  2. Aurinkoista palmusunnuntaita!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista