sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Pelargonin pistokkaat tuovat kevään ovelle!

Pelargoni ja Bergs Potter ruukku

Pelargonit ovat selvinneet talviunestaan. Hieman raaskuisen näköiset, mutta elinvoimaiset pelargonit lähtevät nopeasti uuteen kasvuun. Pelargonin pistokkaat on aika ottaa maaliskuun loppupuolen jälkeen, jolloin päivän pituus ja lisääntyvä valon määrä helpottavat pikkuisten juurtumista. Pelargonien pistokkaiden ottamisesta voit lukea lisää Versoilevan Pelargonin lisäys pistokkaista -artikkelista.

Osan pelargoneista jätän kasvamaan tällaisenaan, ilman muotoilua ja pistokkaiden ottoa. Useamman vuoden talvehtineiden pelargonien kiehtovuus syntyy ilmavasta, hieman villistä kasvutavasta. Ilmavuus korostaa jotenkin pelargonin ikää ja luonnetta. 

Bergs potter ruukku ja pelargoni

Omat pelargonit asuvat huokoisissa Bergs Potterin terrakottaruukuissa. Kuivuutta sietävän pelargonin juuristo pitää saviruukun hengittävyydestä ja saviruukku tarjoileekin juuristolle ihanteelliset kasvuolosuhteet. Ruukut patinoituvat ajan oloon kauniisti ja muodostavat upean kombon vanhojen pelargonien kanssa. 


pelargoni

Pikkuhiljaa aloittelen lannoituksen, jotta nämä ihanuudet jaksavat kukkia komeasti kesän tullen. Tätini rikkoi lapsuudessani kananmunan kuoria pelargoneille lannoitteeksi. Ehkä kokeilen tätä kikkaa myös muutamille yksilöille. Miten sinun pelargonisi jaksavat? Ovatko ne selvinneet talvetuksesta?  

2 kommenttia:

  1. Tämä talvi on ollut hyvä pelargoneille, kaikki jotka toin sisälle, ovat hengissä. Mutta niitä siis on vain muutama.
    Kylvin tänä vuonna myös siemenestä pelargoneja, toivottavasti on kivoja yllätyksiä luvassa:)

    VastaaPoista
  2. Minun pelargonia on viettänyt talven sisällä huoneenlämmössä viherkasvina. Muutama talvikuukausi taisi mennä niin että en kastellut ollenkaan, mutta heti kun aloitin katselun niin tuuhentui ja on nyt oikein roteva. Muutamaa kukkaakin jo puskee mutta nappaan nämä aina pois, odotellaan vielä siirtoa parvekkeelle. Omani leikkaan aina tyngäksi (ja milloin sattuu, syksyllä kesällä), tänä vuonna nappasin muutaman pistokkaita ja molemmat lähtivät hienosti kasvuun.

    VastaaPoista