sunnuntai 15. elokuuta 2021

Punaiset kesäkukat ja pation uusi ilme

Kesä on mennyt yhdessä hujauksessa ja kiirettä on pitänyt. Kesän kiireet ja jännitys huipentuivat loppuviikon kuvauksiin. Näistä kuvauksista kuulemme varmasti keväällä lisää. Kuvauksista jäi yli muutamia kesäkukkia ja näin patiolle valikoitui aivan uusi värimaailma. Reipas punainen yhdistettynä ripaukseen valkoista ja hopeanharmaata. 

Niin kuin moni lukija on varmaan huomannut, niin suosin puhtaita värejä enemmän maanläheisiä, lämpimiä ja murrettuja sävyjä. Sattuma toi siis tämän musta-valkoisen saunarakennuksen tai pikemminkin kansakoulun vanhan ruokalan edustalle klassisen puna-valkoisen maailman. Kokoilun halu vei mennessään ja ruukku ruukulta punaista ilmestyi enemmän. Lopputulos näyttää reippaalta, raikkaalta ja jotenkin nostalgisen perinteiseltä. 

Perinteisten pelargonien ja petunioiden lisäksi kokonaisuuteen jäivät koko kesän patiota koristaneet maruna ja komea hopeavillakko. Niiden hopea hohto tuo kivan, pehmentävän tuulahduksen kokonaisuuteen. 

Viimeistelin vielä kokonaisuuden yhdellä amppelista roikkuvalla petunialla. Ehkä ensi kesänä hankin amppeleita lisää ja ripustan rivistön kukkia tuohon pation katoksen alle. 


Kuin sattumaa pation punainen penkki ja ovi sopivat erityisesti tähän punavoittoiseen kokonaisuuteen.


Kesän kuulumisista ja kiireistä voit kuunnella Versoilevan uusimmasta podcastista. Elokuun puutarhasta voit puolestaan lukea lisää Versoilevan Elokuun puutarha -artikkelista. Mukavaa elokuuta!
  


 Krailan tila

7 kommenttia:

 1. Todella pirteä kokonaisuus tuli saunan patiolle :) Juurikin sitä vanhan ajan patinaa näissä väreissä ja kukissakin. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Näyttää todella kauniilta! Tuo punainen penkki on aivan ihana.

  VastaaPoista
 3. Punainen sopii hyvin räväkäksi silmäniloksi muuten rauhalliseen värimaailmaan. Kaunista!

  VastaaPoista
 4. Upea väriyhdistelmä tummaa taustaa vasten!

  VastaaPoista
 5. Mikä on punaisella penkillä tuo taustalla oleva isompi kasvi?

  VastaaPoista