torstai 9. kesäkuuta 2022

Riippahopeapäärynä - ihastuttava hopealehtinen pikkupuu

Riippahopeapäärynä

Riippahopeapäärynä on puutarhan kaunis koristepuu. Sen olemus ja lehdet muistuttavat etäisesti niin kotoisaa hopeapajua kuin eksoottisempaa oliivia. Riippahopeapäärynä kasvattaa ajan saatossa upean ja tuuhean latvuston. Latvuston tuuheuteen voi vaikuttaa leikkaamalla pisimpiä oksia keväisin ennen lehtien puhkeamista. Leikkaaminen ja muotoilu edesauttavat oksastoa haarautumaan ja tuuheutumaan. 

Riippahopeapäärynä

Toukokuussa kukkiva riippahopeapäärynä

Varhaisesta toukokuusta aina kesäkuun alkuun riippahopeapäärynä kukkii siroin valkein kukin. Kukkiva puu on erityisesti pölyttäjien suosiossa ja puun ympärillä voikin kuulla keväisin surinaa. Runsas kukinta lisää pikkupuun koristearvoa keväisin. 

Riippahopeapäärynä

Puun runko hohtaa hopeisena

Riippahopeapäärynät ovat vartettuja pikkupuita. Puun runko on sileä ja tyylikkään hopeanhohtoinen. Tosin pikkupuun kuori maistuu erityisesti talvisin jyrsijöille ja jäniksille, joten puu kannattaa suojata huolella pikkutuholaisia vastaan. 

Riippahopeapäärynä

Istuta hopeapäärynä suojaisalle paikalle

Pienikoikoinen hopeapäärynä viihtyy aurinkoisessa ja hyvin vettä läpäisevässä kasvupaikassa. Arka riippahopeapäärynä menestyy parhaiten ykkösvyöhykkeellä. Toki tätä koristepuuta voi kokeilla suojaisilla paikoilla kakkos ja kolmos -vyöhykkeilläkin. 

Riippahopeapäärynä

Koristeelliset pikkupäärynät ja kaunis syysväritys

Riippahopeapäärynän koristearvo perustuu sen upeiden kukkien ja lehtien lisäksi koristeellisiin, minikokoisiin päärynöihin ja kauniiseen syysväritykseen. Kukinnan jälkeen pikkupuuhun muodostuu ensin pikkiriikkiset vihreät koristepäärynät, jotka muuttuvat rusehtaviksi myöhemmin kesällä. Puu saa myös kauniin punertavan syysvärityksen ruskan aikaan. Tämä koristeellinen riippahopeapäärynä on siis ihanteellinen koristepuu puutarhaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti