torstai 26. syyskuuta 2013

Sävyjä syksyyn


Luureissa soi Yes sir, alkaa polttaa ja työviikko lähestyy uhkaavasti loppuaan. Kaikkea kivaa on tapahtunut tälläkin viikolla. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan on voinut iltaisin halata lämpimiä pönttöuunin poskia, on saanut vetää villasukat jalkaan ja painaa lenkillä pipon korville. Clipperin teen höystin ensi kertaa tänä syksynä korkillisella lämmikettä ja vanha kansakoulumme on kynttilänvalossa niin suloinen.

Edellisen postauksen kommentit innoittivat kuvaamaan meidän eteisen sävyjä syksyn viimeisten auringonsäteiden paistaessa. Joku lukijoista varmaan muistaakin alkuperäisen keltaisen eteisemme. Vaalea keltaisuus kolmeja puolimetriä korkeassa eteisaulassa oli toki valovoimainen, mutta vuosien varrella sävy tuntui yhä ristiriitaisemmalta muun huushollin kanssa. Viime keväänä sitten vihdoin innostuttiin ja aloitettiin uusien sävyjen metsästys. Innoittajana toimivat englantilaiset sisustuslehdet sekä niiden täyteläiset sävyt. Alun perin sävyjä etsittiin Farraw & Ball värifirman upeista kartoista. Mutta sävyjen etsinnän kiivastuessa tuttu ja turvallinen paikallinen värilliike astui apuihin ja meille rantautui Tikkurilan Pro Grey kartan sävyjä. Vanhat paneelit saivat tummanpuhuvaa vihertävän harmaata pintaansa ja pinkopahvit nutrian sävyä. Luonnonvalossa sävyt näyttävät hurmaavammilta kuin tuossa värilastu näytteessä. Tummanpuhuvuus nostaa kauniisti esiin vanhan koulun muistorikkaat naulakot ja patenttipullokokoelmamme.

9 kommenttia:

 1. Tosi kauniita sävyjä puulla höystettynä, tykkään :)

  VastaaPoista
 2. Aivan taivaallista. Tulin lomareissusta ja avasin konen. Aivan taivaallisia päivityksiä. Kuvasi ovat kauniita ja aivan henkeäsalpaavaa herkkua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sanni =) Olemme niin innostuneita kuvaamisesta ja kameralla on vaikutusta =)

   Poista
 3. On kyllä kauniit värit! Kiitos värikoodeista! Olen pitkään pohtinut sopivaa tummaa sävyä yhteen lipastoon, ja tuossa se nyt taitaa olla.

  VastaaPoista