maanantai 6. huhtikuuta 2015

Auringonpaiste on täällä =)


Juhuuuuuu - Vihdoinkin aurinko paistaa ja potagertouhut rullaa. Potagerin keskikäytävä on puhdistettu, samoin tuolla edessäpäin häämöttävä pääty. Viimevuoden laajennukset toivat tuplaten lisää puhdistettavia kukkapenkkejä =) Mutta ei se haittaa laisinkaan jos kelit pysyttelevät näin upeina. Talvi on hellinyt meidän pikku espalieriä ja kohta hänen pikkuruisuutensa muotoilut pääsevät jatkumaan.

Vaakakäytävän toisessa päässä japaninlehtikuuset ovat selvinneet myös hienosti talvesta. Voi kunka jo odotankaan orapihlaja-aitaa, mikä tulevaisuudessa katkaisisi tuon näkymän potagerin päädyssä. Muutama vuosi ja se varmasti on jo niissä mitoissa, että kuviin saa erilaista tuntua.

Sailalta saadut metsätyräkit ovat viihtyneet potagerin keskiympyrässä ja uusia alkuja puskee kilvan lämpimästä maasta.

Akilleijat puskevat pikkulehtiruusukkeita kovaa kyytiä =) Ilma on lämmin ja maakin alkaa pikkuhiljaa lämpeämään =)


Potagerissa käy säännöllisesti vieraita =)

16 kommenttia:

 1. Sitä herää itsekin ihan eri tavoin eloon kun pääsee puutarhaan siivoamaan ja töihin. Meillä oli vielä hitusen liian märkää, mutta aina sitä jotain pientä voi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aurinko herättää toimintakyvyn ihan uuteen kiitoon =) Tänään kyllä tuuli niin, että meillä maakin ihan silmissä kuivui

   Poista
 2. Potangerinne on kaunis! Tekevätkö Potangerin vieraat tuhoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toistaiseksi vierailijat eivät ole tuhonneet mitään =)

   Poista
 3. Ihania ja aurinkoisia kuvia! Kiva nähdä kuvia kevään kuluessa potageristanne ja erityisesti nuo japaninlehtikuuset ovat nyt oman tarkkailun alla, tarkoitus olisi omaankin pihaan sellainen löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tahvosten puutarhalta löytyi meidän japaninlehtikuuset ja ne on kyllä aika ihanat =) Ne ovat pallon malliset latvukseltaan

   Poista
 4. Millä kasvuvyöhykkeellä Hernepensaskujanne sijaitsee?

  VastaaPoista
 5. Meidänkin tontilla nää sorkkikset on uusia tuttavuuksia, onneksi ovat olleet paremmin vain ohikulkumatkalla mutta monet niiden kanssa taistelevat.

  Potager on jo nyt NIIN kutsuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorkkikset ovat meillä toistaiseksi antaneet kaiken olla rauhassa, mutta jälkiä on niin paljon, että eräänä kertana pian tuhoavat jotain.

   Poista
 6. Mun puutarhakulttuurin sisäistä harrastajaa ilahduttaa aina vaan ajatus siitä, että päädyitte orapihlajaan. Viis piikeistä. Se nyt vaan on se ainoa oikea tuohon :D

  Ja oon yrittänyt ehtiä pihalle, mutta aina vaan on töitä hirveästi. Eilenkin ehdin kitkeä kivipuutarhasta ehkä viisi apilantuppoa. Tuntuu jotenkin masentavalle, miten vähän on aikaa omalle pihalle. Mutta tuossa se hulluus juuri näkyy...Jos on 20 minuuttia aikaa, niin pitää juosta kääntämään apilantuppoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kun on tutkaillut noita pensasaitoja niin kyllä tuo orapihlaja totisesti meidän käyttöön on järkevin, muotoiltavuuden ja terveyden ja kokonsa puolesta =) Ja aina pitää olla sen verran puutarhahullu, että pikkuisen pitää rikkojen kimpussa hääriä ;)

   Poista
 7. Heippa! Tulipa taas käytettyä monta tuntia tässä inspiroitumiseen :-) Täällä siis! Mutta hei kuule, viitsisitkö mitenkään kertoa, mitä matskua tuo teidän hiekkakäytävien kate on? Se pieni murske. Kun yritän tehdä tilausta netistä, ja juurikin samansorttista haen. Vaan tuntuu, ettei minkään soramyyjän kuvissa ole tuollaista. Eli please, mikä nimi :-? Iloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Meidän käytävät on punaista 1-8mm mursketta. Täällä Eteläsuomessa tuota punaista toimittaa ainakin Kiviasema ja Maa-aines.com

   Poista