sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Liljatulppaanien pauloissa =)

Yonina ja Marilyn liljatulppaanien sipuleita =)

Joulukuussa jäätyneeseen maahan tehdyistä istutuksista jäi hieman ylijäämää. Siitä asti meidän eteisen rappujen pielessä on ollut varikolla muutama pussukka sipuleita. Ihanat Marilyn ja Yonina ovat odottaneet istuttamistaan. Tänään ryhdistäydyttiin asian kanssa ja haettiin kasvihuoneesta suuria ruukkuja ja pönttöuunin vierestä säkki lämmintä multaa. Nuorimmainen oli jälleen istutusvastaavana =)

Ruukkuun istutettiin vuorotellen lyhyitä Yonina tulppuja ja pitkän huiskeita Marilyn tulppuja

Ruukku täyteen ihania sipuleita

Pikkuiset metsätulppaanin sipulit
Jemmassa oli myös parikymmentä keltaista metsätulppaanin sipulia. Ne pääsivät lämpöisen maan uumeniin vanhaan emalikattilaan. Nämä ovat tulossa keväällä metsäpuutarhaan. Mutta sitä ennen nämä kaikki sipulit pääsevät meidän suureen ulkoeteiseen ottamaan tarvittavan kylmäkäsittelyn ennen kevään kukinta-aikaa.

Pikkuiset sipulit näyttivät ihastuttavilta

Loraus vettä ja multaa pinnalle ja istutukset olivat valmiita =)
Istutuspäivä siis jälleen tänään. Pikkuhiljaa kevätkiireet alkavat painaa puutarhahöperöiden päälle. Seuraavaksi onkin luvassa latva-artisokkien koulintapuuhat ja sitten taas seuraavat kylvökset. Ai, ai miten ihanaa kevään odottaminen onkaan =)

25 kommenttia:

 1. Ihanaa tulppaaniloistoa odotettavissa. Nostin jo lämpimään syksyllä ruukkuun istutetut tähtitulppaanit, sillä haluan kevään nyt heti. Ainakin kahdeksan versonkärkeä on jo mullan pinnalla, ihanaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mikä olisikaan parampaa kuin saada kevät nyt heti =)

   Poista
 2. Hienoa, kun olet ollut jo niin aktiivinen. Odotettavissa siis ihanaa tulppaanien kukintaa. Minulla kevään puutarhahommat ovat vielä ajatteluvaiheessa. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulppaaniloisto olisi taattu =) Viimeksi sössin nämä ruukkuistutukset jotenkin ja kukkaloisto jäi näkemättä =)

   Poista
 3. Hih, itsekin laitoin tänään jo ekat kylvökset ulos lumen alle. Ai että tuntui ihanalle avata vuoden ensimmäinen kylvömultapussi <3

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti saat istutuksesta palkinnoksi upean tulppaaniloiston:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pitää peukkuja, jotta kukkaloisto olisi taattu =)

   Poista
 5. Voi, nyt vähän viherrän kateudesta! :) Piti mennä lauantaina Alku & Juuri-puotiin siemenostoksille, mutta sepä oli kiinni ja eipä ole multaakaan. Ensi viikolla korjaan heti tilanteen! :)

  VastaaPoista
 6. Liljakukkaiset ja pienet kasvitieteelliset ovatkin ihanimpia! Noita sipuliruukkuja on laitettava joka vuosi, minullakin odottaa varastossa taas muutama. Tosin unohdin ne ulos ensimmäisiin pakkasiin, pelkään vähän oliko se tuhoisaa, pitäisi käydä kaivamassa vähän multaa ja tarkistaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipuliruukut ja kasvitieteelliset ovat niin ihania =) Niin ihania =)

   Poista
 7. Sielä jo koulitaan ja miun artisokan siemenet eivät ole edes saapuneet! Ihana nähdä näitä puuhia^^ miekin pari tasettia kaivoin kätköistä itämään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi artisokat itävät nopeasti =) Ne ehtivät vallan mainiosti vielä

   Poista
 8. Sielä jo koulitaan ja miun artisokan siemenet eivät ole edes saapuneet! Ihana nähdä näitä puuhia^^ miekin pari tasettia kaivoin kätköistä itämään

  VastaaPoista
 9. Vähän tekisi mieli kokeilla samaa, mutta kun ei syksyllä sipuleita ostanut, niin tässä ollaan... Ja eipä sitä muutenkaan, jokilaaksoon voi hyvin jättää meidän siellä ollessa sopivaan lämpötilaan kasveja, mutta poistuttua kovat pakkaset pääsevät jylläämään. Täällä kaupungissa ei niitä lämpötilaeroja sen enempää ole kuin ulko- tai sisälämpötila. Siispä odotan kahta suuremmalla innolla, miltä nämä näyttävät kukassa teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaiseen rakennukseen tarvittaisiin tuollainen viileän ilmaston tila. Meillä on vähän sama ongelma. Joko ulkoilma tai sisälämpö ja tämä vaikeuttaa kovasti näitä kevättalven puuhia

   Poista
 10. Kadehtia mahdollisuutta hypätä aikaiseen kevääseen. Onneksi varmaan ilahdutat näiden kuvilla!

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka odotankaan kevättä! Ja teidän kuvat vasta saivatkin kevään odotuksen pintaan. Osaan jo kuvitella kuinka kauniisti nuo istutukset kukkivat parin kolmen kuukauden kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi niin kovasti jo odotan kevään tuloa ja näiden ihanuuksien kukintaa =)

   Poista
 12. Ihania istutuspuuhia! Ei mene enää kauaa, niin ekat ruukussa olevat sipulikukat alkavat jo kukkia. Aivan mahtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättalvi on ihanaa kun aika lipuaa oikein ryminällä eteenpäin =)

   Poista