perjantai 6. tammikuuta 2017

Eteiseen unohtuneet poloiset ja heidän kiukuttelevat kaverinsa!

Amaryllikset, jotka eivät halunnetkaan kukkia =)
Hrrrrrrr... Täällä niin kuin muuallakin on niin kylmä. Meillä amaryllikset ovat saaneet varttua lattian tasolla, jotteivät ne olisi kukkineet ennen joulua. Istutimmehan ne jo 17.11 ruukkuihin. Mutta hrrrrr... Tänään nostin poloiset lattian tasolta vähän korkeammalle, jotta kukkisivat edes tammikuun aikana =) Valkeaa kukintaa olisi siis vielä luvassa. Ei näinkään ole sitten aiemmin käynyt. Otin pahimmat jouluiset somisteet pois amaryllisten juurelta jo viikko sitten.

Ja heidän kaverinsa, joka halusi kurotella vain taivaisiin =)

Eteisestä vuorostaan pelastin aamulla kaksi pahoin kohmettunutta poloista. Siellä ne kukkivat kaikessa rauhassa naulakon alle unohtuneessa paperikassissa =) Tämähän kasvitouhuilu on välillä melkoista räpiköintiä, toiset kiukuttelevat kuin uhmaikäiset ja toiset unohtuvat oman onnensa nojaan ruuhkavuosien painaessa päälle ;)

Huh no onneksi päivään kuului jälleen ihanaista siementilausten kanssa puurtamista =) Ja niille, jotka etsivät kivoja siementilauspaikkoja tein pienoisen koosteen tuonne toisen blogin puolelle (vähän niin kuin Betweenin yllytyksestä)


Poloiset pojat, jotka värjöttelivät eteisessä 


15 kommenttia:

 1. En tiedä, mikä kiukku mun yhden amarylliksen kasvatti lähes metrin pituuteen ja siellä ne valkoiset kukat nyt keikkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo yksi on kanssa panostanut nimenomaan komeaan varteen =) Melkoisia tapauksia =)

   Poista
 2. Mikäs sen ihanampaa kuin etteivät kaikki joulukukat olekaan vielä kukkineet! Niistä on iloa vielä pitkälle tammikuuhun. Nyt jos koskaan täytyy ottaa ilo irti kaikesta mahdollisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se toki näinkin ja näiden veijareiden kanssa saa ihmetellä koko tammikuun. Sen verran hidasta tämä kukinnan aloittelu nimittäin on =)

   Poista
 3. Minusta amaryllikset ovat kauniita kukkivat sitten mihin vuodenaikaan tahansa:)

  VastaaPoista
 4. Amaryllikset ovat aivan ihania, kukkivat ne koska tahansa. Ensimmäisestä amarylliksesta nautin joulukuun alussa ja nyt odotan hänen avaavan neljännen kukkavartensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi neljä kukkaa. Melkoinen saavutus =) Meillä amarylliksissä on yleensä kaksi kukkaa.

   Poista
 5. Minä epäonnistuin tällä kertaa pahoin oman valkoisen amaryllikseni kanssa.
  Ensinnäkin se ei ehtinyt kukkia jouluksi ja sitten vielä toinen sipulin kukkavanoista katketa napsahti poikki. Sipuli oli saanut liikaa kosteutta ja harmittaa, kun en tarkastanut sipulia heti ostamisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus. Itse olen kastellut noita amarylliksiä todella niukasti. Ovat melkeimpä saaneet olla viileässä lattianrajassa ja melkoisen kuivana

   Poista
 6. Voi pientä hirviotusta ison ritarinkukan juurella, taitaa ihan huutaa että "Nyt puu kaatuu!!" :D ihana! Täälläkin on vielä yksi vana kukkimatta ja maljakko täynnä venähtäneitä. Tuntuu kyllä että lajikkeesta riippuen kukintanopeus vaihtelee aika suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siellä on tilanne päällänsä. varsi on kaatumassa hetkenä minä hyvänsä =) Tämä on yhtä jännitysnäytelmää =)

   Poista
 7. Amaryllikset ovat tosi ihania ja nuo sinun asetelmat niin kauniita ruukkuineen päivineen. Mulla oli valkoinen amaryllis, komea sipuli ja kaiken taiteen sääntöjen mukaan sen istutin, eikä lähtenyt kasvuun - juroi ja juroi monta viikkoa! Lähes hermostuin, vakiotarhallani, josta sen hankin, vuodatin pitkälti suruani ja he käskivät sen palauttamaankin. Mutta ihmeiden ihme tapahtui, ehkä kukka kuuli suruni, kukkavanat alkoivat nousta...kaikkiaan neljä vanaa, kaikissa neljä kukkaa - yhtäaikaa kukki siis 16 kukkaa...kannattikohan mun kiukutella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauh - aivan mieletöntä =) Kyllä tämä kasvattaminen on sitten aina täynnä yllätyksiä ja ihmeellisiä käänteitä =)

   Poista
 8. Minustakin amaryllikset ovat kauniita mihin vuodenaikaan tahansa.

  VastaaPoista