lauantai 27. toukokuuta 2017

Hernepensaskujanteen ruukkujen asennus


Puutarhan siistimis- ja asennuspuuhat jatkuvat täällä täyttä hönkää. Ihanat kesäkukat, jotka hankimme muutama päivä sitten ovat päässeet Hernepensaskujanteen käytävälle. Saas muuten nähdä millaiseksi istutus muotoutuu kesän kuluessa. Luulin nimittäin tuota takimmaista punalehtistä kukattomaksi kasviksi, mutta kotosalla googlailtuani sitä hieman tarkemmin huomasin, että sehän kukkii punertavilla kukilla. Hmmm enpä olisi ehkä punakukkaista tuohon ottanut, mutta nähtäväksi jää miltä koko komeus näyttää myöhemmin kesällä.


Tänään oli ohjelmassa ruukkujen paikoilleen asentaminen. Ja siihen tarvitaan tietysti mittalankaa ja vatupassi =) Neljän ruukun rivistön pitää toki olla suorassa ja linjassa keskenään. Eli ensin vedin maahan mittalangan, jonka jälkeen aloitin ruukkujen asentamisen paikoilleen. Vatupassilla vielä lopuksi katsoin, että ruukut ovat ryhdikkäästi suorassa.

Hernepensaselämää - blogin puolella on juttua vuorostaan pylväiden asentamisesta potageriin. Eli päivä on ollut siis kovastikin vatupassintäyteinen ;)Tältä lopputulos sitten näytti. Toki kuvan oton jälkeen pensasaita siistittiin ja samalla hernepensaspuiden muoto särmättiin =) Mutta niistä kuvia myöhemmin.19 kommenttia:

 1. Komealta näyttävä ruukkurivistö ja yhtenäiset kukkaistutukset näyttävät niin tyylikkäiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Löysin aikoinani hienot punosruukut. Harmi, että harvoin on tarjolla suuria ruukkuja

   Poista
 2. Nuo teidän ruukutkin ovat todella kauniit. Meillä on teidän menoon verrattuna sellaista huvikumpu menoa kaiken suoruuden kanssa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvikumpumeno on ihastuttavaa =) Meillä on ongelmana tuo, että potagerin tienoo on mittalankojen avulla rakennettu niin kaikki näyttää kaamealta, jollei ole linjassa.

   Poista
 3. Kertakaikkisen upea rivistö! <3
  Ai, vatupassia voi käyttää tuohonkin... Mun tarttis tulla sun oppiin, olen vähän liiankin suurpiirteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Riina =) Mittalangat pitää olla aina mukana menossa ;)

   Poista
 4. Kaunista, punaiset lehdet sopivat täydellisen hyvin uoeisiin ruukkuihin��

  VastaaPoista
 5. Kauniit ruukut ja hiven sammalta sopii niihin täydellisesti.

  VastaaPoista
 6. Tänäkin vuonna ihailen kauniita ruukkujasi!

  VastaaPoista
 7. Tyylikkäät ruukut!
  Jos tuo punalehtinen on risiinin sukuinen, niin siihen tulee lähes yhtä punaiset "piikkipallo"-kukat kuin lehtikin!
  Sopivat siis kokonaisuuteen oikein hyvin!

  VastaaPoista
 8. Oi, onpa tyylikästä! Kesän mittaan kun kukat tuosta edelleen komistuvat, on sinulla huikeat asetelmat hernepensaspuiden juurella...!

  VastaaPoista