tiistai 13. maaliskuuta 2018

Idea urbaanista puutarhakoulusta!

Ne jotka tuntevat minut perin pohjaisesti, tietävät että on painajaismaista kun joudun sairasvuoteelle edes päiväksi. Painajaista se on kanssaeläjille, sillä ideat suorastaan pulpahtelevat joutilaana makoillessa. Niin on käynyt tälläkin kertaa. Olen ehtinyt lukemaan Maaseudun Tulevaisuuden kannesta kanteen, samoin monta monituista verkkosivua, googlettamaan asioita ja ideoimaan uutta.

Olen perehtynyt vällyjen välistä käsin nuortenaikuisten puutarhainnostukseen ja mieleeni on tullut ajatus nuorilleaikuisille tarkoitetusta puutarhakoulusta tai pikemminkin kerhosta. Meillä on töissä satoja innokkaita nuoria 16 - 30 vuotiaita opiskelijoita, osa vegaaneja ja osa hyvinkin tietoisia kuluttajia. Ajattelin siis testata kevään aikana vegaanien urbaania ja visuaalista puutarhakerhoa, jossa kokoontuisimme kerran viikossa tunniksi yrttien, syötävien kasvien ja estetiikan pariin. Miltäs kuulostaisi? Kannattaako ideaa lähteä testaamaan? Ideana on innostaa kaupunkilaisnuoria kasvattamaan parvekkeella kaikkea herkullista syötävää ja nauttimaan kasvien estetiikasta. Voisimme yhdessä ideoida kertojen teemoja, testailla erikoisia maustekasveja, tutustua vesiviljelyyn ja tehdä kierrätysastioista amppeleita, kasvattaa syötäviä kukkia tai jotain muuta vastaavaa. Yhdessä oloa, yhdessä innostumista ja hyvinvointia. Nyt vaan pitää saada idea myytyä kohdeyleisölle =) Ja saatua tämä helkutin flunssa karistettua kannoilta. Laittakaa rohkeasti kommentteja mitä mieltä olette ajatuksesta =)

Tässä kiinnostava artikkeli Maaseudun Tulevaisuudesta

Ja tähän keräykseen me puutarhaintoilijat voisimme kaikki osallistua ja kantaa kortemme kekoon hyvän puutarhainnostuksen ja nuorten puolesta.20 kommenttia:

 1. Mahtava idea!!
  Ja pikaista paranemista kumminkin mahti-ideoista huolimatta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Nyt ollaan jo parenemaan päin ja huomenna pääsen jutustelemaan ideasta nuorille =)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa muuten paitsi, että tuo yksi tunti viikossa on ihan liian vähän varsinkin jos porukat tulee jostain kauempaa. Tunnissa ei ehdi mitään. Puoli päivää tai sitten joku kokonainen viikonloppu kuulostaisi paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se tosiaan on. Tuossa olisi mahdollisuuksia myös tarjota kurssia ulkopuolisille halukkaille. Nyt ajattelin testata tätä omien opiskelijoiden kanssa ja tällöin tuo tunti viikkoon voisi riittääkkin =)

   Poista
 3. Erinomainen idea! Monet nuoret ovat tosi innostuneita kasvattamaan itse kaikenlaista, mutta vanhemmilla ei välttämättä ole antaa heille neuvoja tai opastusta. Kimpassa muiden samanikäisten innostuneuden kanssa oppiminen olisi varmasti kivaa. Tunti kerran viikossa kuulostaa lyhyeltä ajalta. Pari tuntia kerrallansa vähintään.

  Sairastaminen ei koskaan ole kivaa,mutta sinulla se sentään tuottaa loistavia ideoita. Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jotenkin sydän sanoo, että ideaa voisi ainakin kokeilla. Puutarhuroinnilla ja kasvattamisella on monenlaisia vaikutuksia ja onnistumisen riemu on itselläkin se yksi hienoimmista asioita.

   Poista
 4. Sinusta tulisi ihan mahtava kerhotätivihreä🌱😊

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea!
  Ja mä haluaisin tulla sun "inspiraatiokerhoon". Voisitko perustaa sellaisenkin, vaikka kirjekurssina meille pitkänmatkalaisille? Sä oot ihan mahdottoman innostava tyyppi. En ymmärrä, mistä kaikki ideasi oikein pursuavat.
  Varmasti kaikki kerhosi nuoret hurahtaisivat puutarhailuun ihan täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjekurssi olisikin hauska idea. Kerran viikossa odotettu kirje ja uudet ohjeet ja ideat =) No ideoita tursuaa suorastaan, mutta niiden toimeenpano on sitten joskus haastavampaa ;)

   Poista
 6. Toivon pikaista paranemista kahdesta syystä. Arvaa mitkä ne on? ❤️

  VastaaPoista
 7. Loistoidea! Tuolla aikaisemmin mainittu Täti Vihreä vaan terveeksi ja kokeilemaan kohdeyleisöön. Voisinko vielä opiskella teillä?...

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvä idea! Uskon, että moni haluaisi kasvattaa omaa ruokaa parvekkeella, mutta tieto ja taito on vielä hakusessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin ajattelen ja nyt on aika jotenkin otollinen tällaisille kokeiluille

   Poista
 9. Kiva idea! Komppaan muita aika-asiassa, tunti hurahtaa ohi varmaan turhan nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tunti siksi, että ajattelin harrastaa tätä omien opiskelijoideni kanssa =)

   Poista